onsdag, januari 18, 2006

Oregano

är en väldigt lättodlad örtkrydda har vi upptäckt. Vår oregano i Skåne hotar att ta över hela kryddlandet (lite som citronmelissen som växte där när vi köpte huset, som var mer som en buske, eller kanske en väldigt hög gräsmatta som luktade himmelskt, men som numera bara förekommer sporadiskt sedan J lokaliserat och spettat bort moderplantan). Oreganon frodas även vintertid, även om snön tillfälligt skymde den över jul. Jag kan en rätt med oregano:
Oreganokyckling
några kycklingfiléer
2,5 dl matl. grädde
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger (gärna hallon)
1 msk kycklingfond (eller vilken fond som helst)
1 msk oregano (torkad)
Skär kycklingen i bitar och stek den. Lägg allat annat i en gryta och värm. Lägg i stekt kyckling och låta småkoka tills kycklingen är klar. Servera med fullkornsris och kikärtssallad.

Det här är en av mina barns absoluta favoriträtter och receptet komemr från Buffé. Vardagsmatsvariation är ett gissel emellanåt.

Inga kommentarer: