söndag, april 09, 2006

Söndagsshopping

En sak som man blir så bra på som förälder är att köra varuvagn, gärna en med bilförlängning. Den med bilförlängningen (med plats för två barn) är lite knölig att svänga och kör man den för nära en vägg kan man fastna (den har inte swivel-hjul tyvärr). Idag svischade jag igenom ICA i Kungens kurva helt utan problem. Och barnen satt kvar nästa hela tiden.
På IKEA gick det ännu bättre. Vi gick helt utan vagnar för första gången och inget barn försvann. Och vi hittade nästan allt vi skulle ha; det har blivit dags för Edvin att flytta till egen säng så vi skulle ha täcke och nytt tyg till madrassen. Han ville ha blått tyg, helst mörkblått, men han tyckte det randiga tyget vi valde i marint/vitt var bra. Hoppas bara nu att han ska vilja sova där också. Jag köpte nya nattlampor till barnen också, det var en slags lysdiod med trollslända som går på batteri. Edvin slet av trollsländan efter ca 15 minuter. Och sa nöjt "att nu kan du inte laga den" (för jag påpekade försåts att om lamporna gick sönder så var de för mig omöjliga att laga eftersom det är 10 små metalltrådar i sladden och vi kan inte löda här hemma, och vi vill inte det heller).

3 kommentarer:

crrly sa...

Va, löda hemma, nä, tacka fan för att ni inte vill det!

Eva-L sa...

Nämen, ibland har vi känt att det hade varit så praktiskt om åtminstone en av oss utbildat sig till elektriker eller rörmokare eller snickare :-)

crrly sa...

Jaaaaa. Absolut. Eller om man åtminstone hade känt nån som är det!!!