torsdag, november 09, 2006

Bokfrossa

Daphne, I ordered lots of books. As you know I like to read when I can, whenever I can. Especially at dinner. Fortunately it looks as if the 5-year old is happy to do that as well. Is that bad parenting or should I be proud that he could read at 4,5 years and take all the credit (except that it was J that taught, I may have contributed the bookworm gene). Hopefully Edvin will pick up the habit as well or he is going to be a very lonely child. As you probably can tell I am very, very tired. And I have to work all night. Maybe you'll talk to me some later?
Jag har plötsligt börjat beställa en massa böcker på Adlibris, vilket är lite konstigt för 1) jag har inte riktigt tid att läsa, 2) jag plockade med mig en del böcker från mina föräldrar, 3) på kvällranra när jag har lite tid över kan jag bara läsa böcker jag kan utantill (just nu Harry Potter; jag är på bok 5 och kommer kanske att våga mig på en första omlsäning av The Halfblood Prince, det är ju snart jul så jag borde kunna bli glad snabbt igen) eftersom jag annars ligger och läser halva natten (denna förlorade frihet). Min senaste beställning kommer imorgon:

1
0446615870
MULLER, MARCIA:DANGEROUS HOUR
1
9164201864
HAAG, MARTINA:MARTINA-KODEN
1
9172213779
FAGERHOLM, MONIKA:UNDERBARA KVINNOR VID
1
9172213841
BROWN, RUTH:EN MÖRK HEMSK HISTORIA
1
9172213922
GRIMM, JACOB:RÖDLUVAN OCH VARGEN
1
9172214066
EDELFELDT, INGER:JULIANE OCH JAG


Jag tror faktiskt inte att det går att läsa om Juliane och jag, jag misstänker starkt att det är en bok som inte håller; jag älskar Inger Edelfeldt, men tyvärr skriver hon inte böcker som tål att läsas om (kuriosa som jag hade glömt bort: som specialarbete i gymnasiet översatte jag ett kapitel ur Missne och Robin).
I morgon ska jag jobba lite och sen ska jag på stan och förbereda inför kvinnoinvasionen på lördag, men sen ska jag sträckläsa Dangerous Hour (fast nu fick jag en hemsk känsla av att jag redan har den. Så besviken jag kommer bli.)

För några veckor sedan beställde jag:
PRATCHETT, TERRY:THUD
MCCULLERS, CARSON:HEART IS A LONELY HUNTER
FITZPATRICK, KYLIE:DEN NIONDE STENEN
MATTHEWS, JOHN:SISTA BEVISET
BUKOWSKI, CHARLES:HISTORIER FRÅN INGENSTANS

Det visade sig att jag redan hade Sista beviset (nån som vill ha den?) och dessutom blev jag lite tveksam vad gäller Bukowski; jag läste allihopa nästan för 15 år sen och de har legat kvar och det kändes verkligen som jag borde läsa dem igen, men kanske borde jag läsa dem på engelska den här gången istället (det skulle jag gjort förra gången men då lånade jag dem av nån som hade något av sin första läsupplevelse med dem, vilket ju var lite charmigt.
Den nionde stenen läste jag på resa och den var delvis (1800-talsdelen) bra. Thud hittar jag inte just nu och The Heart Is a Lonely Hunter läser jag vid matbordet. När jag lägger Edvin om kvällarna läser jag en deckare av Åsa Larsson den heter Solstorm tror jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan visst läsa om Julianne och jag!! För övrigt har jag startat en egen blogg, antar att du förstår vem men har ett behov av att vara lite hemlig just nu.. Whiskey--kvinnor--och--trotsbarn

Eva-L sa...

Jag köpte den boken till dig en gång, Serendipity, av Erica Jong, eller hur?