onsdag, maj 23, 2007

Kökstipset

Just nu bakar jag rabarber i ugnen. När de är klara ska jag sila av den rosa rabarbersaften och hälla den i någon form av sprit. Rabarberna ska jag göra nåt efterrätt av. Men det här inlägget skulle handla om muscovado-socker. Som blir stenhårt om man inte förvarar det i en burk i kylen. Men om det blivit hårt kan man fortfarande ställa in det i kylen, vänta 2-3 månader och sen går det att krama sönder igen. Så det är muscovadosocker på mina rabarber. Jag vet inte om det gör nån skillnad.

4 kommentarer:

Evova sa...

Rabarber... Vaxer som ogras o haller pa att ta over min rabatt som varsta Napoleon pa steroider.

Jag har borjat gora Rabarberlikor, fran DN's recept. Bara sprit (potchin, irlandskt hembrant) rabarber o vaniljstang. Nu nagra veckor senare har jag silat av det hela o ska i teorin ha i vit sirap, som forstas inte finns har... Men Marcus har sagt att glucose gar bra det med, men tankte att ni kanske kan ta med vit sirap nar ni kommer??

KRAM

Eva-L sa...

Vad har du för slags rabarber? Jag fick dansk vinrabarber häromdan och den var alldeles rosa inuti. Muscivadosockret gjorde tyvär rabarbersaften brun, så det ska jag inte testa igen. Men jag vill ha mer rosa rabarber. Har du gjort rhubarb fool? Hur mycket vit sirap behöver du? 1 eller 2 flaskor?

Evova sa...

en flaska. vada typ av rabarber? san som vaxer i tradgarden... den ar liksom gron mest o rosa lite. de ar mer rosa om de har vaxt i morker. mkt poppis har...

Nae inte gjort rhubarb fool men later gott. Sa jag att jag at Trifle pa Savoy nar jag va dar med Jenny, hur gott som helst!!

Eva-L sa...

Det finns olika sorter. Den jag fick hade rosa innanmäte också.
Jag tänker fortfarande på den där triflen vi åt från Waitrose's...