måndag, maj 21, 2007

Lately

Efter att ha svarat på en fråga hos Petra om vilken som är min bästa chic lit-roman läser jag nu Fiona Walkers Kiss Chase. Den har egentligen lite för många detaljerade sexscener för att vara chic lit (om det nu rä det som är skillnaden, men hur kan annars Marion Keyes vara först i den här genren?) men Londonkänslan är underbar.
Det är bara att inse att jag aldrig kommer att läsa genialitetsboken, men numera känner jag att jag kan fatta sådana beslut utan att tveka. Jag är ju trots allt förmodligen en av de största personerna i världshistorien (om än orealiserad) *pekar nedåt*.

På hemfronten: Ska jag måla mina IVAR-hyllor rosa? De ska stå i mitt nya arbetsrum (i min nya lägenhet, den med väggar och korridorer och långt mellan rummen (och ljuden)).
Och vi ska få inbyggda bokhyllor i vardagsrummet och i samma vardagsrum ska vi ha varsin soffa och nästan ingen tv. Inbyggda bokhyllor (fast de här ska vara vita).

Matblogg: tur att det regnar i dag för jag gör hel kyckling i ugnen med rotsaker; jag hittade en hel jättestor rotselleri i kylen, J måste ha köpt den för jag har inget minne av den och nu sniffar jag rotselleri - bästa lukten (föriutom lime). Andra rotsaker med kycklingen är palsternacka (jag har börjar komma ihåg vad det heter, det är annars ett av mina svåra ord som jag aldrig minns, ett annat är rullgardin) och sötpotatis. Jag slängde också i en squash (grön) för att den suger åt sig all vätska så bra (mmm, fett) och en massa schalottenlök. På kycklingen hade jag smält smör (mm, fett) och svartpeppar och paprika. Det är nån slags fattigmansvariant på grillkrydda för det glömde jag köpa (att jag grillkryddar kyckling med rotsaker kan ju verkla underligt, men barnen äter tre ggr så mycket då, Edvin äter kyckling precis som jag och pappa, allt skinn och sen plockar vi på skrovet tills det inte finns en gnutta kött kvar).

Från Skåne fick jag med ett gäng rabarber. I Skåne gjorde jag rabarberpaj och rhubarb fool (bakad rabarber med socker, puerad och blandad med vispad grädde överhälld med knallrosa rabarbersockersaft från bakningen, divine). Den här tänkte jag göra en trifle med (sockerkaka, vispgrädde, vaniljkräm och bakad rabarber med socker), men då måste jag baka en sockerkaka först (och köpa vispgrädde och vaniljkräm, jaja, en annan dag då).

Short summary in English: As it has been confirmed that I am (probably) one of the greatest people in the history of time (see below) I finally feel secure in my decisions not to read certain books (it's been agony deciding whether to read a book or not and I tend to cling to these books I have not read, taking them with me every time I move, keeping them in a current book shelf etc.). Now I will leave (or give them away) them when I (we) move into the new flat. In this new flat there will be built-in bookshelves in the living room. I will probably never leave this livingroom, except to pick up the kids from school/daycare and that is only for another few years. Dinner was roast chicken with sweet potatoes, (please excuse me while I look up rotselleri) celeriac (I did expect it to be root celery), parsnip, courgette and small onions. It was delicious and the kids only ate chicken. (The eldest thought the sweet potatoes were too mushy. He was right).
I brought lots of rhubarbs back from Skåne. When we were there I made rhubarb crumble and rhubarb fool and now I thought I'd try to make rhubarb trifle. Edvin doesn't like rhubarbs which means lots of dessert for the rest of us.

4 kommentarer:

Daph sa...

I can't understand a bit of that, but it looks very interesting! :)
Hope things are well with you!

Eva-L sa...

Sorry about that, it's been amended!

Space babe sa...

Jag blev för första ggen sugen på att läsa Keyes efter att ha läst en intervju m henne i Metro. Är hon bäst eller? Ju fler sexscener desto fler plus hos mig.

Eva-L sa...

Jag läste flera Marian Keyes-böcker på raken för 7 år sen och har inte läst en enda sen dess. Jag tycker faktiskt att hon är lite tråkig och förutsägbar. Fiona Walker, som jag fortfarande tycker är chick lit men med en twist, jag tror skillnaden ligger i att riktiga chick lit-böcker ligger närmare "verkligheten" och är lättare för alla som läser dem att identifiera sig med, är nåt slags mellanting som skriver om en väldigt skruvad nutid med vansinniga förvecklingar, en del sex och mycket mer humor än andra chick lit. Hon känn som en modern Jilly Cooper och om du inte har läst Jilly Cooper, så Jackie Collins. Av Marian Keyes böcker gillade jag Vattenmelonen. Men jag minns knappt om det är nåt sex i hennes böcker. Antagligen inte då.