torsdag, maj 03, 2007

Maisie Dobbs

Under min resa till och från majmiddagen på Östgöta nation läste jag klart den senaste Maisie Dobbs-deckaren Messenger of Truth. Jag har snabbläst de tre böcker (det finns 4) jag läst (även om jag den här gången, tack vare tågresan, inte behövde läsa slutet i förväg) och tyckte att de första två (fast egentligen bok 1 och 3) var lite spretiga. Den här senaste var bäst. Maisie börjar få bättre förståelse för var hon vill vara och författaren måste inte hoppa fram och tillbaka i hennes liv och tankar lika mycket, vilket innebär mer fokus på storyn som är helt OK och rätt spännande emellanåt. Och jag lyckades inte alls gissa mördaren.

Majmiddagen var helt OK även om jag förstås saknade laxen en del. Men spriten var god och det är inte sådär jätteofta i mitt liv som jag får gå på middag med Sverker Åström (som vid min ålder hade ätit lunch med Churchill på Chequers, träffat Molotov och Stalin (fast han satt och var paranoid bakom en dörr), de Gaulle och Axel Hägerström). Mikael och jag var i alla fall kvar till halv tolv (jo, men middagen började vid 13-tiden) men vi satt mest i biblioteket och drack Cosmopolitans och förfärades över böckernas uppställning i hyllorna (de stod snett, Mikael är bibliofil).

2 kommentarer:

anna sa...

Cosmopolitans i biblioteket, det låter inte fel! Synd att vi inte hann ses, jag kommer dock till sthlm den 14-15 för kurs, tänkte försöka få ihop några då. Kan du?

Eva-L sa...

Ja, det kan jag! Vad tänkte du att vi skulle göra? Gå ut och äta kanske? Det vore jättetrevligt!