fredag, september 28, 2007

Baked goods

Häromdagen bakade jag och kidsen äppelmuffins, vi fick äpplen med Årstiderna och eftersom jag och 6-åringen inte tål färska äpplen rev vi dem, blandade med smet och öste kanelsocker ovanpå. Vi gjorde några med apelsinsmak också utifall att vi inte skulle tåla bakta äpplen heller, men det var ingen fara. Ibland försöker jag tvnga Edvin att äta äpplen för att han är den ende som kan det utan att få klåda i den här familjen, igår erbjöd jag mig tom att servera äppelklyftor rullade i kanelsocker. Som tur var tackade han nej för han tål absolut inte socker (han börjar gråta). Han gillar verkligen inte äpplen.
Jag bakade en chokladkaka med en massa smält choklad, löjligt mycket socker och 4 ägg (man ser de små äggbubblorna på bilden) (+lite mjöl och massa smör). Den ser inte mycket ut för världen men den är godast (precis när man tagit ut den ur ugnen är den som jelly eftersom smeten inte stelnar direkt (helt stelnad brukar den vara dag 3). Ikväll ska vi äta den med creme fraiche. Efter pizzan med skinka, fetaost, sweet chilli-sås, salami, grönmögelost, tomat och oliver. Och som tillbehör till pizzan köpte jag bearnäs.

Daphne I've been baking my favourite chocolate cake, that I usually don't make as the kids can't have eggs and this cake has got 4 eggs in it! But I've been thinking and talking about it for some weeks now and I decided to make it for dessert for tonight as we're having guests. Guests who are dieting. So I'm serving home made pizza with bearnaise sauce (boughten...), beer and the richest cake I know how to make. I don't know if they will be pleased or just leave.

4 kommentarer:

Evova sa...

lite bearnaise sitter aldrig fel... vi var pa varldens basta pub igar (12 bells i Cirencester) o at lunch o jag at bubble and squeak m pocherat agg o hollandaisesas, ratt gott det med...

anna sa...

toppen fredgsmat! vad är det för recept, chokladkakan alltså? låter lite som den Nigella-kakan jag gjorde. vad tyckte de bantande gästerna?

Eva-L sa...

mm, hollandaise är gott...
kakan finns i många versioner, just den här är Mat-Tinas. Alla gillade kakan, men eftersom den är så mäktig blev det massor över:-)

......... sa...

men ååh vilket bakproffs du är! dreglar av bilden!