tisdag, september 18, 2007

BrödJag och min syster äter nyttigt och bakar eget bröd. Vi gjorde det en gång i alla fall. Det nyttiga ätandet ger oss också anledning att varje helg frossa i efterrätter som chokladtårta (hemgjord, med hemgjord ganache, jag försökte ladda upp en bild på den också men det funkade inte), blåbärstrifle, rhubarb fool (med vaniljsås, vilket var precis vad som behövdes för att balansera den fadda gräddsmaken), hemgjord chokladpudding, köpt brownie med vispgrädde och citronmarängglass med saltlakritssås (första gången smälte Anna en Käck, men sen hittade vi färdig). Jag åt aldrig av citronglassen med lakritssås för jag har avlagt ett löfte att aldrig mer äta glass om det inte är Ben & Jerrys. På bilden syns också en liten del av mitt nya kök. Vissa tycker att köksluckorna ska vara röda (för att matcha köksstolarna) och andra tycker dalablå. Jag har inte bestämt mig. Kanske Eva och V tycker att jag härmas om jag väljer rött, eller så blir de smickrade. Och Eva ska ändå bygga om sitt kök.
Daphne, Anna and I are eating very sensibly (lots of swedes, carrots, parsnips, turnip-cabbage (I had to look that up, it's also called kohlrabi) and every weekend we spend together we plan and make scrumptious desserts, but I couldn't load the picture of the chocolate ganache I made 14 days ago.

3 kommentarer:

anna sa...

röda tycker jag. absolut.

Evova sa...

Rott ar fint. O jag kommer bli av med mina roda dorrar nar vi bygger om, for det ar lite for modernt for mid market england som ska kopa huset sen...

Dalablatt ar fint det med, vart kok pa landet har morkbla, marinbla dorrar, det ar JATTEFINT det med, sa jag ar lite splittrad.

O i Malarhojden hade jag glada solgula dorrar o det var valdans tjusigt det med.

Evova sa...

Jamen jag sag just kalendern med grisen! Sa den har fatt paradplats.

Skicka over er nya adress!