torsdag, september 06, 2007

Pests

Vi har ju några blomflugor här som jag med jämna mellanrum sprejar radar på och då försvinner och håller sig borta i nån vecka. För många, många år sen bodde jag i ett gammalt hus i tegelviken tillsammans med V och Ulle. Vi var mycket fattiga och åt mest pasta och krossade tomater, riskakor/digestivekex med creme fraiche och vi drack bara coca-cola (och te. Förstås.) Colaburkarna sparade vi för V hade ett hemligt projekt på gång med den där blonda tjejen, Lizette, hette hon så? De sparade båda colaburkar till projektet. Våra stod i köket på diskbänken. 50-60 colaburkar staplade på varandra. Tusentals blomflugor hade vi. Vi försökte döda dom genom att dränka dom (ösa vatten från kranenp å dem med händerna) och vi fattade aldrig var de kom ifrån och var de bodde. Och jag vet fortfarande inte vad dom skulle göra med burkarna. Ibland är det ju ett under att man alls överlevde.

6 kommentarer:

Evova sa...

skoljde ni ur colaburkarna innan de staplades? om inte sa var det nog darifran de sma liven kom fran...

crrly sa...

Å, haha, det där huset ja.... :) :) :)

Anonym sa...

Jag önskar att jag kunde hjälpa dig, men jag minns inte heller vad vi skulle med burkarna till...(Säkert var det jättefånigt.) Frustrerande... Jag minns burkarna såklart(och flugorna) och nu när du påminner mig fanns det nog nån tanke(?)bakom. Men att Lizette var inblandad har jag helt glömt. Vi har ju ingen kontakt idag, men jag kanske måste söka upp henne nu för det här retar mig enormt. Visste inte Ulle heller varför? Trodde inte att jag nånsin haft hemligheter för er två av alla människor. /V.

Anonym sa...

Du åt mycket chokladpudding också, och så åt vi keso med honungsmelon i kulor! Har glömt hur gott det faktiskt var! (och nyttigt!)/Ulle

Anonym sa...

Mmm, just det, chokladpuddingen! Och så minns jag den där chilikryddan, men inte vad vi hade den på.Gräddfil? Eller chili och chili, sån där mild men mexig. Eller hur? Och så röktes det ju en del, tobak alltså.Innerst inne har vi ju alltid varit ganska städade flickor.(Och "kulturiska", som en bekant från tiden uttryckte sig.)/V.

Eva-L sa...

eva: ja NU vet jag...
crrly: det huset ja
ulle, v: lucky strike, southern comfort, kirschberry är några andra saker. ja jösses vad chokladpudding jag åt. V, jag tror inte att du ville berätta det för att du egentligen inte tyckte att det var århundradets idé.