söndag, november 25, 2007

Böcker

Jag var på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan igår och köpte Terry Goodkinds Confessor, avslutande delen i den serien. Jag läste de första 250 sidorna ordentligt och sen snabbläste jag resten av boken. Tillräckligt bra avslutning även om en del trådar var borta. Blir det ännu fler delar månntro?
Jag köpte också Doris Lessings The Fifth Child, som jag är rätt säker på att jag inte har läst, samt den vackra Special Topics in Calamity Physics av Marisha Pessl. Pappa lämnade desutom kvar Lee Child-boken han köpte, Dubbelspel. Jag har visserligen deckarpaus, men en gör väl inget. Eller så blir jag ännu mer övertygad om att deckare inte funkar längre. Det spelar ju ingen roll för det finns så mycket annat som jag vill läsa. Jag har läst en massa bra böcker, The Group (som var underhållande, men hade lite för många personer inblandade (ja fast inte i närheten av din bok, Eva...) och Jag är allt du har drömt (som var så hemskt tråkig de första 10 sidorna att jag lät den ligga i några veckor innan jag som tur var plockade upp den igen och då var den så bra). Jag läste också Den som vässar vargars tänder, men gillade den bara sådär, trist story fast välskriven. Efteråt tänkte jag att Carina Rydberg skrev den som ett svar på lättsmälta, röriga svenska deckare med underliga bakgrundhistorier som utspelar sig i skärgården (eller i Norrland föralldel). Jag ska nog läsa om Högsta kasten istället.
Och anledningen till att jag shoppade på den shoppingfria lördagen var att mina föräldrar var uppe och jag hade lovat att ta dem till Akademibokhandeln, där vi också lyckades överraska dem när pappas gamla bästis Björn och hans fru (som inte heller visste nåt utan som togs dit av sin dotter) dök upp när vi fikade på Wayne's.

2 kommentarer:

Evova sa...

Later som en toppshophelg! Jag har inte kopt bocker pa en evighet, har nagra kvar i hyllan som jag inte last o som borde lasas. Laste 5th child inte sa lange sen, bra! Har du last We need to talk about Kevin? 5th child are myyycket battre.

Spara lite bocker som jag kan lana med mig nar jag kommer hem, jag har nagra har som jag tar med mig.

Eva-L sa...

Det kommer att finnas en massa böcker du kan ta med dig!