måndag, januari 21, 2008

Dagens

Lax i folie på bädd av spenat, brysselkål, rödlök, purjo och basilika + vitpeppar, flingsalt och pressad citron. Till detta åt vi en sallad med machésallad, röda bönor, avocado och gul paprika + lite olivolja och citronsaft; ugnsbakade rödbetor med en gnutta olivolja och flingsalt och en kall sås med creme fraiche, hackad färsk dill och lite dijonsenap.

Igår testade vi den afrikanska chiligrytan (högrev, grön paprika, pepparfrukt, ingefära, vitlök, kardemumma bl.a.) med injerapannkakor. Jag använde inte receptet på injerapannkakorna i Långkok, utan ett annat efter tips från min kollega Linda. De blev annorlunda. Jag tror det är en acquired taste, syrade pannkakor. Grytan smakade intressant nog mest kardemumma och paprika, jag hade vänta mig mer bett från ingefära och vitlöken. J gillade kardemumman och tyckte att om jag skulle ändra på nåt alls så skulle jag skära ner på löken. Men gott blev det.

Daphne, we just had lots of food, I made baked salmon with spinach, brussel sprouts, red onions, and basil and served it with a salad of lamb's lettuce, kidney beans, avocado and yellow bell pepper. Yesterday I made an African chilli stew with Injera. I still crave chocolate though.

1 kommentar:

Daph sa...

I so love reading this !