måndag, januari 07, 2008

Laga mat

J och jag ska turas om att laga rätterna i Jens Linders Långkok. Om vi räknar bort tillbehören, som ju lagas enligt rekommendationerna till varje rätt, så blir det 30 rätter. Med sopporna blir det ytterligare 6 rätter, men dem kommer jag att laga nån torsdag istället. En rätt har vi redan gjort, Texas Chili Con Carne, och den blev sådär. Jag tror att jag skulle satsat mer på färska och torkade hela pepparfrukter och inte så mycket pulver. Jag tänker inte lägga ut några recept här för att jag tycker att alla ska köpa boken, fast om nåt blir särskilt fantastiskt gör jag nog det ändå. Så det blir ca 15 rätter var, den helgen jag ska till Brighton kommer jag och Eva att laga en av rätterna, förutsatt att hennes och J.D.:s kök är färdigbyggt, det är alltså ett projekt som kommer att pågå länge, länge (för jag tror dessutom på ett långt sommaruppehåll, det är inga lätta rätter direkt (fast då skulle jag kunna tänka mig att laga mig igenom Nigellas Forever Summer...). Så nu har jag två veckor på mig att hitta det där specialmjölet man gör etiopiska pannkakor med. Och jag kommer att ge upp direkt om det inte finns i den afrikanska matbutiken i huset bredvid vårt. Ghee däremot vet jag att det finns i butiken där vi köper PG Tips, (den som ligger runt hörnet från Tintarella di Luna, de har PG Tips i bulk).

4 kommentarer:

fru A sa...

låter som ett både duktigt och roligt projekt!

Eva-L sa...

det ska bli kul faktiskt, det är så svårt att komma på vad vi ska äta emellanåt, det ska bli skönt att slippa tänka på det hela tiden. förhoppningsvis blir det gott också, ni får väl komma och äta middag nån helg!

Anonym sa...

Ghee vet jag annars att de har på Gryningen, som ju för övrigt har mycket konstigt mjöl också./V.

Eva-L sa...

Kanske ska vi gå dit på fredag då? Vi har väl inte bestämt var vi ska ses, Söder blir väl bra?
J lyckades inte få tag på nåt i butiken han besökte (han och affärsinnehavaren hade inga gemensamma språk).