onsdag, januari 09, 2008

Middag

På matsedeln idag står det broccolipasta med kassler. Jag köpte broccoli, men det fanns ingen kassler så jag bestämde mig för att göra pastasallad med broccoli, röda bönor och örtkryddade kycklingfiléer (och så bacon förstås). Jag har precis upptäckt att om man mortlar torkade örtkryddor så smakar de mycket mer - och framförallt godare. Nu mortlade jag salvia, timjan, rosmarin och oregano.
Igår gjorde jag lax med pepparrotstäcke. Det blev otroligt gott, jag hade spenat, basilika och en massa rödlök under laxen och salt och pepparrot ovanpå. Tyvärr var det väldigt svag pepparrot, så det smakade just inte särskilt mycket, ska riva ner den rå i en kall sås idag till kycklingen och se om det blir bättre. Barnens lax, med salt, limejuice och svartpeppar blev också god. Till det hade vi min favoritsås: kall sås (creme fraiche, gräddfil, vispad grädde(jag tror faktiskt att mamma haft det nån gång)) med hackad lök, vilken som helst igår var det rödlök, oftast är det purjo och hackad gurka. Det är en variant på en kall sås mamma jämt gjorde när vi var små, men i hennes är det majonnäs och det äter inte vi längre. När jag jobbade i lanthandeln i Medevi så åt jag ibland Rydbergs majonnäs (mat)skedvis.

Daphne, today I'm making a warm pasta salad with broccoli, chicken with herbs, bacon, red beans and corn. The salmon that I made yesterday, with grated horseradish, was really good, but not very hot. Today I'm grating the horseradish into some creme fraiche to make a cold sauce for the salad, I'll probably put some chopped cucumber (and dijon mustard for extra tang) in it as well. Now I have to go check on the kids as I just heard Edvin say "Let's play that game with my blood."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh, låter som mormors majonnäs- och-vispad-grädde-sås som hon gjorde till kokt lax... Finns mycket jag saknar vad gäller mormor, men vad gäller att äta fisk, så är det nog mest den där såsen. OCH laxen, fast den gravade.../V.

Eva-L sa...

Sån sås borde passa rätt bra till rotsaker tycker jag. I fall du nu skulle vilja äta den igen.
På fredag ska jag till Axelsons spa klockan 10, det tar en dryg timme tror jag. Ska vi ses efteråt?