onsdag, februari 06, 2008

Dinner

Tisdagens middag skulle ha varit stekt fisk med spenat men jag läste fel och på onsdagen stod det köttbullar i tomatsås (Nigella), men det orkade jag inte göra så det blev köttfärssås och spaghetti för första gången på tre veckor. sagolikt gott.
Idag blir det inte fisk utan snabbmarinerad kyckling på grönsaksbädd dvs. snabbmat.
Ta ett plåt häll på lite olivolja, flingsalt och mortlade örtkryddor (jag är lit kinkig när det gäller rosmarin, det bara sticks). Mina grönsaker var polkabeta, palsternacka, squash, röd paprika, purjolök, kålrot och kålrabbi skurna i bitar. Lägg dem på plåten och blanda så det kommer lite olja och kryddor på alla grönsaker. I skålen som grönsakerna låg i häller man sen upp en skvätt olivolja, pressa över 1 lime, maler över lite vitpeppar och saltar lite. Dela några kycklingfiléer i två bitar och vänd snabtt runt dem i oljeblandningen. Har jag tur blir det skitgott.

Daphne, I'm making roasted chicken and vegetables for dinner once again. I love roasted swede, it's really delicious. And even more so with goat's cheese. I may have to make a dash to the shop to get some now.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här är inte alls menat som kritik, men tycker det handlar mindre och mindre om böcker och mer och mer om...ät- och drickbart? För mig är du kanske alltid bibliofil i första hand och anglofil i andra, men min man tycker att du är världens (näst, för han är en morsgris) bästa kock (sedan du bjöd på nån biffgryta i Uppsala), så det funkar väl med mat också. Håller med dig om rosmarin, det sticks och smakar tallbarr./V.

Evova sa...

rosmarin ska man inte ata, det anvander man for att gora tallbarsbadsalt.

smakade det bra??

jag at weightwatchers ocean pie, 6 min i micron, vanta en minut. tjoho...

Eva-L sa...

Skitgott!

Jag läser bara Pratchett just nu och tycker mig har gått över gränsen för hur många gånger jag kan blogga om det.