tisdag, mars 18, 2008

Schlager

Jag köpte 5 nya låtar på iTunes igår och brände på skiva. Skivan går nu varm inne i ungarnas rum, men jag ångrar mig bara lite (vi har ett gemensamt luftintag, men som tur var gick luckan att stänga på min sida).
Låtarna:
Thank you - Amy Diamond
Hero - Charlotte Perelli
Smiling in love -Caracola (fast vi kallar dem barbieflickorna)
When you need me - Therese Andersson
och så Edvins absoluta favorit Cara Mia med Måns Zelmerlöv.
Vi har hört When you need me 10 ggr för N älskar opera. Jag fick bränna en skiva utan Cara mia på till N. Thank you är med bara för att N snappade att det var ett barn som sjöng den låten och därför rösatde han på den, han verkar inte gilla den särskilt. Nu ska jag sätta på mig hörlurar och lyssna på Laura.

Daphne, we had the finals of the national swedish popular music contest last saturday and Hero won. N's favourite is When you need me (and he's trying hard to sing the opera part, right now he's doing Cara Mia in an opera voice) and Edvin prefers last year's runner up Cara Mia. I've linked to all the songs on youtube so that you can listen to them. I'm listening to this.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har aldrig hört Laura Marling förut, och generellt sett har jag lite svårt för - eller kanske mest är trött på - lågmäld singer/songwriter-stuket, men shit, vilken text. Måste ge henne en chans, känner jag, det var nästan Cornelis på engelska stundtals. Och vad är hon - 14?
Jag vill inte dissa din sons musiksmak (Knuttes favorit var Nordman, det var han t.ex. tvungen att tala om för killen på torget som vi köpte påskris av idag), men om den där människan sjunger opera, så är jag Maria Callas. Men N själv skulle nog kunna vara operastjärnamaterial. Han är en känslig själ. På tal om kulturelit, så hann jag för övrigt inte fika med vår HE-mlige vän i dag, för Knut hade krupphosta. Vi kanske kan ta det nästa vecka?
Kram/V.

Eva-L sa...

Mina låtar är så mellow så de går knappt att spela på ipoden i bilen, de överöstas av kassettbandet (don't ask).
Apropå pinsammare melodifestivalfvoriter har ju vi ägnat ett par år åt att lyssna på Silverland, så du behöver nog inte oroa dig för Knutte.
Nej, hon sjunger ingen direkt bra opera, men jag gillar att N går omkring och säger att han gillar opera och försöker sjunga med, jag vill gärna tro att det har med Nils Robert Hilding att göra.
Jag ringde igår för att säga åt att det nog vore en bra rökridå om du gick dit själv eftersom det inte blir lika uppenbar stalking, du är helt enkelt där i egen rätt. Jag kan inte den dan nästa vecka men det spelar väl ingen roll? Torsdag skulle passa bäst.