onsdag, maj 21, 2008

BTB

Jo, jag läste nyligen två så väldigt bra böcker. Den ena var Carlton Mellick III:s The Baby Jesus Butt Plug och det är ju en rätt äcklig titel och vissa av bilderna var också rätt äckliga (fast lite naivistiska och fina samtidigt). Men miljön var fantastiskt bra; det går inte att veta när det utspelar sig för det känns både väldigt nu och väldigt i framtiden.
Den andra boken var World War Z av Max Brooks, och satan, vad bra den var, och min läsupplevelse hamnade i närheten av när jag läste The Secret History (när jag var 21 år och bodde i London, för det hade rätt stor betydelse för hur jag upplevde den boken) och The Pickwick Papers. Allt var bra. Och gissa hur mycket ännu gladare jag blev när jag läste att Roland Emmerich ska regissera filmen. I min värld kan det inte bli mer lyckat.
Jag köpte World War Z i en SF-bokhandel i Brighton i present till Johan och upptäckte efteråt att den låg på hans julönskelista, så det var så lyckat för hela familjen. Nu har jag beställt The Zombie Survival Guide och sen ska jag köpa ett zombieöverlevnadskit.

Daph, I read two books that I really liked. World War Z is, I dont like saying that any book is the best that I've read, as that's never true, but it's one of the 100 best books I've read. I loved it. And Roland Emmerich is directing the movie! The other one was good, maybe more so as I didn''t expect it to be. But it was really funny!

Inga kommentarer: