fredag, maj 23, 2008

Det var så länge sen jag shoppade

Jag måste stoppas från att åka till Skärholmen ensam. Jag kan inte hantera Panduro. Idag köpte jag offwhite sytråd (kan man använda all tråd i symaskinen? den här trådrullen var liksom lång och smal inte sådär kort som de brukar vara,) och offwhite lite glansigt band, alldeles skirt och fint, för att sy på den enorma gröna duk jag köpte på Indiska och tänkte använda som tillfällig gardin i vardagsrummet i sommar. För jag är ju så pysslig.
Vi har en symaskin, den köpte vi för minst 15, år sen (för J ville sy i jeans eller nåt) och för två veckor sen användes den för första gången då min syrra sydde i upphängningsband (band som jag köpte för 3-4 år sen) i alla trasiga handdukar. Men en morgon till med obönhörlig sol rakt i ansiktet klockan 7 på morgonen så sitter jag nog där och syr (om det inte visar sig att det blir jättesnyggt att bara slänga duken över gardinstången för då kanske jag lämnar det så). Och varför köpte jag inte färdigsydda gardiner? Det fanns ju guldgardiner.

5 kommentarer:

Johan sa...

Vi spontanköpte symaskinen på IKEA i april förra året (kvittot finns här). Och jag hade för mig att det var för att du skulle sy gardiner...

Evova sa...

fardigsydda gardiner ar bast. o san wonderweb som man kan falla med strykjarnet med...

Eva-L sa...

ja, jag skulle sy upp gardiner. det gjorde jag inte, men eva en gång försökte jag faktiskt med wonderweb på samma gardiner men misslyckades helt. jag kanske bara ska hålla mig borta från gardiner.

Articuno sa...

Ni har snygga fönster och behöver inte gardiner. Problemet löst?

Eva-L sa...

articuno: därav min briljanta idé att sy i band som knyts runt gardinstången så att jag plocka ner dem när det inte är sol. men det känns bra, jag tror att jag eventuellt kommer att lyckas genomföra detta i helgen. jag har t.o.m. tänkt ut hur jag ska vika in ändarna så att det blir fina kanter och inte trådar upp sig. ja, du hör ju. och du kommer antagligen höra skriket när allt går åt helvete och se hur symaskinen åker ut genom fönstret.