lördag, september 27, 2008

But seriously

Jag har balklänning på mig i snitt vartannat år numera. Jag har 5 balklänningar. En röd från 40-talet (courtesy of Jenny N) som är vansinnigt vacker och som jag kanske kommer i om jag går ner 10 kg. En med svart sammetsliv och svartvitrutig kjol 60-talsvintage från England (courtesy of Anna Kidd), den kommer jag i tack vare underbara Ulle som har bytt sammetslivet. Nu verkar min byst ha vuxit något i omfång (?) så jag kan ev. inte andas i den en hel kväll. En grön känning i strechsammet (made by underbara Ulle) som jag förstås kan ha men som jag inte vill sätta 15 nålar (och, ja, jag måste ha medaljer och nålar annars är det inget kul). En stor svart sammetskjol med tillhörande blått liv i siden och spets (made by uU). Det är min nödkklänning för den kan jag ha när jag är gravid och på livet sitter redan alla medaljer. Å andra sidan har jag den jämt (eller i alla fall vartannat år) och kjolen drog jag precis fram ur en plastpåse där den legat sen flytten för ett drygt år sen. Sammeten ser krossad ut, på ett dåligt sätt. Nu hänger den i badrummet och jag försöker ånga ut den (otroligt okilmatvänligt, men, vartannat år?)(ska nog slänga in den blå sjalen också om jag ska ha svartvitrut-kl.) Sen har jag en alldeles jättesöt marinblå klänning med en liten blomkant på (made by uU) som jag helt enkelt har för feta armar för att ha (den är också lite trång över bysten, inte snyggt). Sen ska svärmor ha med en klänning upp som jag förhoppningsvios kan ha men den har jag inte sett än, jag vet att den är blå och skulle passa en salongsflicka från 1800-talet, vilket iofs känns lovande.
Klockan är 11, vi åker om 1,5 timme och jag har inte målat naglarna (Essies Raisinnut thankyou very much), fixat håret (alltså inte ännu bestämt vad jag ska göra med håret, lockarna från frissan försvann under natten när jag sprang mellan olika sängar och desperat försökte få lite sömn för att få bort påsarna under ögonen), sminkat mig (men jag har plockat fram allt (ALLT) smink, bestämt mig för om jag ska ha stödstrumpor eller fina strumpor (jag vill ju kunna gå imorgon också, kanske räcker det om jag kör kängor och fina strumpor?) Så vad gör jag, jag sitter här och skriver lite för att se om jag kan bli ännu mer stressad. Jag lägger in en bild sen om jag får ihop nåt.

Update: ångbastun funkade, sammetskjolen är inte skrynklig längre, naglarna är målade men inte torra och tack gode gud för YSL Touche Èclat.

3 kommentarer:

Articuno sa...

Covered in bees? WTF?

Ha en trevlig bal!!

Eva-L sa...

Jag gillar covered in bees. Jag ville ha en lite mer positiv ton.
Jag hade en trevlig bal, tack! Missade tyvärr polonäsen, men hade för ont i fötterna för att ha kunnat dansa ändå.

crrly sa...

"Feta armar"?! Stora biceps snarare väl? :-) Himla bra att ha ju! ;-)