För ca 13 år sen ringde jag farmor och frågade hur hon gjorde kålpudding. Hon sa ungefär det här:
Förväll kål i bitar 15-20 min
Bryn kålen med sirap
Fläsk- eller blandfärs blandas med salt, peppar, ägg, mjölk (eller vatten) och skorpmjöl till en mycket lös smet
Lägg allt i en form, häll över buljong, grädda i ugn 200° 30-40 min
Jag har gjort kålpudding enligt det här receptet sen dess och det är inte klokt vad gott det blir. Inga mått, bara en instruktion om att smeten ska vara lösare än man tror och när man tror att den är klar ska man hälla på lite mjölk till. Vi åt med hemgjorda lingon (mammas), rödbetor och potatis från Illersjö.
2 kommentarer:
Jamen alltså, kålpudding och kåldolmar har jag varit sugen på sen 1984. Kanske ska testa din farmors recept med vegofärs, tror du det funkar? Inbillar mig att kåldolmar blir bättre, men det är ju så meckigt att hålla på med. Och så ville jag bara säga att jag blev glad av din nya rubrik eller titel eller vad det kan tänkas heta. Den på bloggen alltså. Kram, V.
måste göra nån gång. det är ju så gott! eller, kan vara. skolans var sådär om jag minns rätt...
Skicka en kommentar