fredag, april 17, 2009

Brownies UTAN nötter

Idag blir det ingen hemlagad mat. Edvin har beställt sushi till middag och även om jag kan så kan jag inte lika bra som Aspudden sushi. Istället har jag bakat brownies och så här nu efteråt t'nker jag att jag har nog aldrig gjort det tidigare. Jag trodde det var nåt fel när kakan smälte till en sten i munnen, men det ska nog vara så. Lite sirapskaka. Som vanligt kunde jag inte följa receptet, istället för 250 mörk choklad tog jag 200 gram (minus 2 bitar) Karl Fazers mjölkchoklad med Mariannekross. För att öka vätskemängden hällde jag på lite grädde. Intressant nog är det smörglasyr till (Mattinas recept, go figure) så jag gjorde det av bara farten fast jag föredrar ren färskost/florsocker-glasyr. Min glasyr blev extra vidrig eftersom jag gjorde den på chokladflorsocker. Massiv fettbomb med choklad överallt. Det låter ju faktiskt inte särskilt gott.

3 kommentarer:

Evova sa...

Later supergott! Mmm sirapskaka.

Jag ska gora cheesecake imorgon, for vi ska pa middag hos Louise o Guy. Ska gora creme fraiche cheese cake m mango o hallon. Vet inte om det blir gott men med botten av hobnobs i mork choklad kanns det ratt ok eller hur?

Fru A sa...

jo, det låter hur gott som helst...

Eva-L sa...

Låter fantastiskt gott! Jag ska göra den där med vispad grädde och körsbär på fredag.