söndag, oktober 24, 2010

Sunday lunch

Onion, leek, beet root, carrot and potato soup. I forgot to add vegetable stock so it's only seasoned with thyme, fresh black pepper and sea salt (yes, I'm middle everything). It was quite gorgeous. But Edvin didn't like it.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Buljong är så himla överskattat. Och dåligt. De riktigt dåliga är fullproppade med MSG, de mindre dåliga med socker. I alla fall de vegetariska, vet inte hur det är med de andra.
Ibland - VÄLDIGT ibland - gör vi faktiskt egen och fryser in i iskubslådor, annars tycker jag det funkar alldeles utmärkt med kryddor, i synnerhet om man kör i lite färska.
Fantastiskt att du lyckats hitta ekologisk kyckling, förresten! Jag hatar Kronfågel...
Nu har du fått MIG att börja prata mat också. QTF?
/Kram,V.

Eva-L sa...

Jag tänkte faktiskt på dig när jag gjorde den, för att när jag ändå lagar veggo kan du inte äta eftersom du inte gillar rödbetor. Jag hittade MSG-fri buljong som jag köpte ett tag, men har inte sett den på länge. Jag brukar använda fond utan MSG och smaktillsatser och den är OK.
ICA i Liljeholmen har ekokyckling (ICA i Kungens kurva också förstås, men där handlar jag aldrig längre). Köper ni alls kyckling?

Anonym sa...

Nej, det är synd att det är så äckligt med rödbetor, för det blir ju så fint.
Vi får väl göra en runda till Good Store och Gryningen och leta vettig buljong. Och annat bra.
Nej, vi köper ju aldrig kyckling, eftersom varken K. eller jag äter det. Men jag tycker ju ändå att det är skitviktigt att det finns bra alternativ, och det har ju varit/är för bedrövligt på den fronten just vad gäller fågel, möjligen med undantag för struts. R. skulle ju kunna köpa på sig ett par ekofåglar och ha i frysen. Men vi har hela frysen full med ekokossa och det tar sån himla tid för honom att äta upp det. Nästa gång kanske ni vill köpa in er på en bit? Han handlar direkt av Jörgens bror, som är snäll köttbonde. Snäll mot korna, alltså. Eller, han är väl helt OK med människor också, men framförallt är han snäll mot sina kor.../V.