måndag, februari 14, 2011

Day 08 – Most overrated book

Det kan bli en lång lista, men jag nöjer mig med att säga att ibland tycker jag att Stieg Larsson skriver som jag föreställer mig att en 16-årig kille som spelar WOW skulle skriva om han kunde stava jättebra. Och som mest overrated väljer jag Luftslottet som sprängdes, för jag kunde inte ens läsa klart den.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu tänkte jag lite passande försöka länka här till ett klipp där Stephen Fry säger vad han tycker om Da Vinci-koden.
Det resulterade istället i att jag fastnade i gamla QI-avsnitt, eftersom jag är alldeles för kär i Alan Davies (pratar nasalt - check, läspar - check, krulligt hår - check, glitter i ögonen - check). Så googla gärna det där om koden, för han är rolig när han är elak, Stephen.
/V.

Anonym sa...

Äh, jag googlade, gick ju på ett litet kick (note to self: stay the fuck away from YouTube):
"We were apparently rather resistant to the idea of destroying witches in England, unlike views espoused in so-called books — and I use the word "book" very loosely — like The Da Vinci Code. [pretends to spit in disgust] It is complete loose stool water. It is arse-gravy of the worst kind."
/V.

Eva-L sa...

Jag hittar bara korta klipp, så du får gärna posta hela länken. Undrar om det går att köpa QI-boxar. Måste genast kolla.

Jag hade Da Vinci-koden i bakhuvudet när jag skrev det här inlägget, men jag kände att det är väl inte en overrated bok egentligen? Det är en ärlig bok som inte låtsas vara något annat än skräp och står för sin dålighet.

Anonym sa...

Vet inte om jag tycker att den står för sin dålighet egentligen, eftersom författaren - och jag använder ordet författare very loosely - saknar all form av självdistans.
Däremot har jag inte stött på en enda människa (förutom min mor, men hennes omdöme är ju ett kapitel för sig - no pun intended) som faktiskt tyckte att den var bra. Så det är ju svårt att kalla den överskattad av den anledningen om inte annat.
Man kan köpa QI-boxar, men de verkar hemskt sävliga med utgivningen (Om du köper: SNÄLLA förvarna mig, vill också ha, MÅSTE ha! Vi kanske kan lägga en gemensam stororder, jag vill också handla allt med Declan och Eddies senaste. Med mera.) och hittills har jag tröstat mig med att det har gått på BBC Entertainment, men no more, verkar det. Och Wossy har lagt ner, så den kanalen blir alltmer överflödig (och det är den enda jag någonsin tittar på, pretty much).
/V.

feuerzeug sa...

Tycker både Stieg Larsson och Dan Brown platsar i samma kategori här.

Larsson hade iofs inte en chans att stå för sin dålighet, men det tycker jag inte att Brown gjort direkt heller.

Guck är de båda två. Men Larsson är snäppet mer givande. Da Vinci-koden var rent jävla dravel.

Evova sa...

ok da vinci haller jag med om. stieg l ar iallafall underhallande, om inte annat for att Paolo Roberto plotsligt ar med. fneh! MEN har vi inte glomt de alldeles otroligt daliga stenaldersromanerna - JM Auel? Riktigt uselt.