lördag, juni 11, 2011

Min Kindle och jag

Jag köpte ju en Kindle när jag var i USA sist. Som första bok valde jag Tina Feys Bossypants och jag vet inte varför. Jag tror att jag blandade ihop e-bok med ljudbok och eftersom jag bara kan lyssna på självbiografier så tänkte jag att jag bara kunde läsa e-böcker som var självbiografier. Hur saker och ting kopplas ihop i mitt huvud är i sanning ett mysterium. Hursomhelst så har jag nu läst ut den, det har tagit 4 veckor och jag vet inte så himla mycket mer om Tina Fey än innan jag läste den. Tina Fey gör 30 Rock (visste jag) och är en liten tunn kvinna som verkat tro att hon är en väldigt stor grekisk matrona (ny kunskap), eller åtminstone att hon måste låtsas tro det för att vi som läser ska känna igen oss. Det var allt. Nej, hennes man är flygrädd också.

Men, när batteriet började ta slut i Kindlen och jag, när jag började leta efter sladden, upptäckte att jag inte hade kopplat upp mig mot vårt nät och därför inte hade uppdaterat min prenumeration på The New Yorker så ägnade jag en dag åt att hämta en massa andra böcker, för det går ju alldeles utmärkt att läsa precis vad som helst i Kindlen. (Och till slut hittade jag sladden i bokhyllan, vilket ju faktiskt var det rätta stället att ha den på).
Jag inledde lite försiktigt med en Victoria Thompson-deckare, Murder on Washington Square i Gaslight-serien (som jag började köpa bara för att den heter Gaslight-serien och utspelar sig i NY, och det är nog den främsta anledningen till att jag fortsätter läsa de här böckerna, för de är väldigt förutsägbara, jag listar alltid ut vem som är skurken alldeles för tidigt eftersom alla böcker följer samma mönster, men NY-beskrivningarna är trevliga och åtminstone en gång i varje bok tänds gasgatulamporna).
Nästa Kindle-bok blir Gillian Flynns Sharp Objects. Har löjligt höga förhoppningar, men litar på Helena. Det kommer om inte annat att bli nagelbitande spännande.

Inga kommentarer: