lördag, maj 12, 2012

Soppa!

I torsdags gjorde jag förmodligen en av världens godaste linssoppor. Jag använde Annas som grund men hade ingen tomatpuré så improviserade istället med ezme från Bosphorus och det blev starkt och gott.
3 små potatisar
3 dl röda linser
1,5 dl vatten
2 snälla kycklingbuljongtärningar
1 gul lök
1 tsk paprikapulver
olivolja
salt + peppar
1 supergul citron och massor med stora tunnbröd från Bosphorus.

Stek lök i olivolja strö över paprikapulver, lägg i tärnad potatis och sköljda linser. Häll på vatten, i med tärningar, koka upp och låta koka 30 min. Servera med citronklyftor (Bokstävlarna tipsade om dijonsenap också, det blir förmodligen väldigt gott det med) och tunnt bröd i mängd. Om du som jag råkar ha lite franskt handgjort demiselsmör hemma så passar det mkt bra på tunnbrödet. Så bra att du förmodligen äter 2 jättetunnbröd med smör, medan du väntar på att soppan ska koka klart. Som tur är, äter din partner inte lika ohämmat så brödet räcker även till henom.


Daph, I think I may have found my cooking mojo, so far this week I've made lentil soup, lamb rack with squashes lemon and rosemary potatoes and lemon and pepper chicken wings and some spaghetti puttanesca (it's my favourite all salty and sour things that I like, anchovies, olives and capers, in one dish.

Inga kommentarer: