onsdag, juni 20, 2012

Skolavslutningsdagen

Jag hittar så illa i nya blogger så jag orkar inte skriva inlägg. Jag hatar förändring. Men. Förra veckan var det skolavslutning.
 Barnen sjöng. Säkert bra, men jag hörde inte så mycket eftersom jag stod och pratade om raidande i WoW med Articuno. (Gå inte in på länken, hon har inte uppdaterat sen 1800-talet).
 Efter rop om fler tårtor så vi fick vi ihop så många att vi fick ge bort några (någons förälder jobbade på bageri och kom med 4 supersnygga hallontårtor). Jag gjorde banoffepaj, smörkola/rabarber/jordgubbspaj och smörkola/jordgubbspaj. Tema kolapaj alltså.
Efter alla dessa tårtor drog vi till Grönan och regnade nästan bort. (Det framgick faktiskt inte särskilt tydligt att ALLA Stockholms skolor slutade samma dag. Då hade jag kanske inte valt Gröna Lund och Djurgårdsfärjan, OK?). Men vi vet hur man nöjesfältar så vi köpte regnskydd och betalda 4x80 kronor för att gå in på Spökhuset. Tre steg in stötte vi på ett rätt kompakt mörker i vilket man kunde urskilja en straffånge som satt och lockade på oss. Barnen backade ut och vi gick inte tillbaka. E och jag gick till Bläckfisken, blundade oss igenom det nya och skitotäcka Blå tåget åt popcorn, glass och munkar och åkte Bläckfisken 5 ggr till (med allt sockret jag satt i mig + dagen före mens + migrän så får en nog kalla mig en uppoffrande förälder, men vad gör en med ett stackars barn som älskar nöjesfält lika glödande som resten av familjen, men som inte vill åka berg- och dalbanor?).
N & J åkte allt utom Fritt fall, för de har inte normala skyddsspärrar i sina kroppar som RIKTIGA människor (N:s bästa var Insane.). Vi avslutade vårt fjärde (femte?) Grönan-besök med vår allra första chokladvinst (fin bild, men direkt efteråt bröt allt samman och de fick gå och byta smak till vanlig center).

Daph, school's out (or was last Wednesday) and we went to the theme park Gröna Lund and won some chocolate. Edvin's been dreaming about this day for YEARS.

1 kommentar:

Evova sa...

forstar helt barnens reaktion pa spokhuset. otroligt obehagligt. jag tror mitt enda (kommer aldrig goras om) besok var forresten med din man som jag gomde mig bakom hela vagen runt. usch.
har de gjort om bla taget? jag gillade det gamla med tallrikarna och inte sarskilt laskiga saker.
men kul med gronan! och ibland maste man gora saker nar hela varlden gor det axa bara for att paminna en sjalv om varfor man planerar battre de andra 364 dagarna om aret...

elandiga sakerhetssystem!!! nu testar vi for 10e gangen om jag kan lasa mkt suddigt nummer och hopmosat ord