tisdag, juli 09, 2013

Ännu mer mat

Johan skriver oftare och mer utförliga texter (länk i länklista) än jag, men han fokuserar mer på resan än maten. Vi gillar olika. På Ricks rekommendation åt vi lunch på Cracker Barrel. Och vi testade nästan allt. Jag tog en Sunrise Sampler (man får beställa frukost hela dagen) med hash browns (stekta, galet goda potatisbitar), stekt ägg, bacon, sweet ham, biscuits med gravy (gravy här är alltså en tjock bechamelsås med grovmalen vitpeppar, inte så god till biscuits (scones/fralla), men himla god till en smoked sausage patty (dvs tillplattat isterband utan skinn). Biscuitsen var desto godare med de smör- och sockerstekta äppelklyftorna. (Vid andra frukostar har vi sedan observerat hur vanligt det är att folk äter frallor med vitsås till frukost, helunderligt, men precis lika helunderligt som knäckemacka med kaviar antagligen). N:s beställning var helt beige - kyckling, dumplings, stekt äpple och en side order dumplings ..., men god.) E åt biff och bakad potatis som nån slags motvikt till oss andra och våra ihopplock (godaste bakpotatis/smörkombo han nånsin ätit).


På Six Flags testade vi funnelcake, det är som våfflor, fast de steks/friteras på frihand gissar jag, för det blir väldigt oregelbunden form och kakan blir inte hård utan mjuk. Vi åt sundae-varianten med glass, grädde, chokladsås och körsbär. Mkt gott.
 Och, det bästa anpassningen i världen - taco i Doritoskal på Taco Bell. Jag minns när Therese ringde hem från Miami nån gång 1989, 1990 och berättade om Taco Bell, detta ostens Eldorado. Nu är det ännu bättre!


P.S. Vi är i Carthage, Missouri. D.S.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, osten på Taco Bell är ett av mina starkaste och käraste USA-minnen också!
De hade nån smulten med samma gul-orange färgton på Max och jag blev SÅ glad och sen SÅ besviken.

Sen åt jag min godaste chokladtårta nånsin på hotellrestaurangen i San Fransisco, men jag gissar att de inte har kvar den, nu 22 år senare.

/V.