fredag, maj 16, 2014

Tematisdag x 2

Jag hänger verkligen inte med, så nu blir det två på en gång, igen.

Verin-länken innehåller spoilers så om man inte har läst WoT, och planerar att göra det, gå då för allt i världen inte in på den och läs.

När blir det otäckt?

Ja, det blir otäckt så fort det kommer spöken med i bilden. Spöken och folk som smyger som spöken, t.ex. i otäcka kriminalromaner. Jag läser så mycket otäckt jag törs, vilket inte blir så mycket för att jag är så förfärligt lättskrämd (jag slutade läsa Stephen King i 10 år efter att ha läst Pet Semetary. Jag blev också rätt skrämd av Carrie och stressad av Eldfödd (men där var det mer jakten). Jag ser mig själv som en engagerad och intresserad skräckläsare *vinkar till EMK, min skräckbokklubb*, men i ärlighetens namn läser jag nog mer deckare med skräckinslag än ren skräck. En av de bättre och otäckare skräckdeckarförfattarna är Carol O'Connell, de tre första Mallory-böckerna är riktigt bra. den bästa skräcken som jag läser just nu är annars Joe Hill (ah, Stephen, min gamla Nemesis, du kom åt mig ändå) och Gabriel Rodríguez Locke & Key som är alldeles förfärligt äckligt, blodigt, skrämmande och bra. Den första i serien har jag som e-bok och det funkar fantastiskt bra på en bra läsplatta!

Om jag var med i en fantasyroman

Jag har läst fantasy i 30 år. Jag vill inte välja bort något. Den här frågan är lite svårtolkad: om jag faktiskt fick delta och känna på riktigt hur det var, skulle jag vilja besöka Discworld. Om det handlar om hur jag personligen skulle platsa i en fantasyroman: Verin, den ständiga sökaren efter sanning enbart för att hon måste få veta varför, oavsett konsekvenser (hon läser mest böcker och reser runt och hittar fler böcker att läsa) (och nu valde jag visst till slut Ajah också).
Boktimmen har skrivit en hel rimmande vers och valt en av de coolare fantasypersonerna (jag är team muren i GoT, så där skulle jag väl snarare vara en murvakt och det är inte särskilt episkt).Inga kommentarer: