måndag, mars 23, 2015

Just nu

Från Enligt O. Finns också svar hos Dark Places och En och annan bok.

Vid sängen: Adrian Mole, Minor to Major, samlingsvolym med de tre första böckerna.

Vid soffan: Hvis det er av Helle Helle. Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2015.

På jobbet: En massa HR-texter.

Utmaningsbok: Jag vet inte riktigt vad som menas, men jag håller på med Alexander Popes An Essay on Criticism och det är kanske inte är det mest lättsmälta jag har läst.

Bokcirkelsbok:  The Monk av Matthew Lewis. Viktoriansk gotisk skräck.

På läsplattan: Avslutade precis A Little Life av Hanya Yanagihara.

Borde börja med: Där vi en gång gått av Kjell Westö inför BBC Helsingfors i april. Eftersom den har varit svår att få tag på (nu finns den som e-bok tror jag) har jag istället läst Hägring 38 och Gå inte ensam ut i natten av samma författare, så jag känner mig ändå rätt förberedd för Helsingfors. (Inför samma resa har jag dessutom läst Philip Teirs novellsamling Akta dig för att färdas alltför fort och Peppe Öhmans Vackra människor. Jag läste också Philips Vinterkriget i början av året och blev mycket glad när jag såg på Instagram idag att han ska börja skriva en ny roman. Philips blogg Annegatan var en av de första jag läste och älskade och Annegatan är ett av de ställen jag ska besöka när jag åker till Helsingfors. Litterärt resande är det bästa.)

Längtar efter att få läsa: Nästa bok i serien om Kvothe av Patrick Rothfuss. Hoppas den kommer.

Senast köpta bok: Spionen som kom in från kylan och senaste Arne Dahl, Sista paret ut.

Skulle vilja köpa: I min pipeline på Adlibris ligger Therese Bohmans Den andra kvinnan och Simona Ahrnstedts En enda natt. Jag väntar på pocketutgåvorna.

Uppdatering: Medan jag skrev, kollade upp böcker och läste Lindas inlägg En lång lista kvinnor lyckades jag köpa två böcker på Amazon (The Country of Ice Cream Star + generisk regency romance) och tre på Adlibris (One Piece 73, After Before och Att föda ett barn).

2 kommentarer:

enligt O sa...

Varsågod att skylla bokköpen på mig! ;) Har inte lyckats förbereda mig alls inför Helsingfors, mer än att jag undervisar eleverna om språk i Norden. Räknas det?

Eva-L sa...

Linda: Jag är överhuvudtaget väldigt Norden-positiv (eller kanske egentligen mest dansk- och finlandssvensk-positiv, Norge ligger på vänt), så det låter som en bra förberedelse! :) Westö-böckerna är klart läsvärda och späckade med H-fors-referenser, men det roligaste blir såklart att träffa alla BBC-resenärer (och, också Fazer).