onsdag, december 02, 2015

Julgodis

Jag gillar tanken på att julpyssla, julfixa och julbaka, men kommer sällan till skott. Vi har i alla fall en fin jultradition och det är att göra julfudge första advent varje år. Jag hittade receptet för en miljon år sen i en Mama-tidning. Urenkelt och kräver ingen speciell talang, men rör ofta i chokladen när den smälter, för den kan brännas.

Smält 200 g mörk choklad och 200 g mjölkchoklad med 25 g smör (i ett vattenbad står det i receptet, men det är bara trams, mikro går alldeles utmärkt). Blanda i 1 burk kondenserad mjölk, 2 tsk vaniljsocker och rör om. Rör ner 3 dl minimarshmallows och 2,5 dl jordnötter. Ställ i kylen i 5-6 timmar och skär sedan upp i bitar, som förvaras i kylen. Efter som det är så mycket fett och socker i smeten så är den inte kletig, bara mjuk och god.


Den är helt vansinnigt god. Och vill man inte ha nötter så går det bra utan, men då kan man lägga i lite flingsalt istället.

Årets:


Inga kommentarer: