söndag, september 10, 2017

Lite höstbingosnack


och lite annat. 13 svarta sagor om ond bråd död är ju inte bara en fantastisk titel; den passar dessutom utmärkt in på höstbingons novellsamlingsruta. Jag har inte öppnat den än, men VHS, ondska och Helena Dahlgren som en av författarna gör att jag har skyhöga förväntningar.

Jag började direkt läsa Lise Trembleys Huset på Saint Pauls väg, bara för att den är så fin. Fin liten skiss på framsidan, vilsamma färger blått, off-white och lite svart. Tyvärr är den lite svår att hålla i pga liten och på sidan 20 dök det upp ett grammatiskt fel. Jag ska läsa den med snälla ögon, för jag gillar berättandet, språket och den lätta ångesten och jag vill kryssa den som "bok med vackert omslag som jag vill ha på väggen".

Bortsett från tillfredsställelsen att kryssa bingorutor (borde jag sluta läsa och börja spela bingo istället?) så är bingogruppen så otroligt bra på att skapa läslust och ge tips. Vi är ganska många deltagare, med olika favoritgenrer och även om man som jag kan vara ganska skeptisk till att läsa något jag känner mig obekväm med eller ointresserad av, så kan det räcka med en fellow bokbesatts entusiasm för att få mig att plocka upp böcker jag aldrig tänkt läsa, eller ens visste fanns. Till exempel, just nu läser jag på fleras rekommendation Behold the Dreamers av Imbolo Mbue och den är verkligen jättebra än så länge och inget jag förmodligen hade plockat upp på eget bevåg, då jag inte känner att jag hör till målgruppen för Oprah's Book Club. Fast jag vet inte om Vi måste tala om Kevin kommer att gå ändå. Jag har faktiskt försökt en gång, men den är så omständlig och pratig och östkustamerikansk (jag har läst 10 sidor, så jag kan ha fel), med det är klart vilken bok skulle passa bättre på rutan "den vill jag INTE läsa" än en bok som jag tänker så om varje gång jag hör någon prata om den eller ser den.

Inga kommentarer: