torsdag, december 28, 2017

Årslista

Årslistor är egentligen inget jag gilla. jag kan tycka att det är kul att läsa andras, men att summera mitt eget liv är jag sällan intresserad av. Hellre bara gå vidare.

Årets semester - Skagenresan, i spöregn, avslutades i förtid och jag körde hela vägen hem, sex timmar i ett sträck. Men jag fick se klumpfisken på Nordsøen Oceanarium och Solskin i den blå stue på Skagenmuséet
Årets sjukdom - feber och nästan-lunginflammation i fem veckor i mars/april. Jag har aldrig varit sjuk så länge eller ens så sjuk.

Årets bästa bokrelaterade - Läsningen och släppet av Helena Dark Places romandebut - Orkidépojken.

Årets bästa skräckbok - Hemmet. Fortfarande flera månader efter att jag läste den tänker jag på den och hur vardagen kan vara det mest skräckfyllda som finns.

Årets bokklubbsbok - Jag var inte särskilt sugen på att läsa Julian Barnes The Noise of Time och jag ville verkligen inte lyssna på Sjostakovitj. Jag läste i veckor och lyssnade på Sjostakovitj så mycket att jag drömde musiken. Tänk vad fel man kan ha.

Årets kurs - Skrivkursen på SU. Otroligt hemskt utmanande, men rolig och jag lärde mig som vanligt massor.

Årets sommarbild - Jag odlade luktärter. Jag trodde de skulle bli vita.
Om man förstorar den här bilden kan man också se regndropparna. Det regnade MINST varannan dag hela sommaren.

Årets bästa köp - Jag köpte en såpbubbelmaskin som vi använde på pappas 70-årsfest (på bilden: jag, faster Annelie, farbror Sixten, farbror Leif, morbror Staffan, Edvin, moster Brith, mamma)
Årets sämsta köp (sett till inköpssumma) - Jag köpte en julkalender med mycket glasyr. Men silverdekorationerna var goda och den är vacker som en dag.


Annat kulturellt under året: Les Miserables, The Mormon Book, Harry Potter-utställningen på British Library, Green Day, spelmusikkonsert på Berwaldhallen, Händels Messias på Royal Albert Hall, Museum of London, Århus, bokmässan, Göteborgs konstmuseum, Moderna Museet och Stockholm Literature, en massa författarsamtal, bokklubbsträffar, bio (Thor: Ragnarök, Wonder Woman, Last Jedi, Vad döljer du för mig?), Depeche Mode.

Vi hann med en hel del trots att delar av våren, hela sommaren och första halvan av hösten försvann i nåt slags ångestträsk med sjukdom och vardagselände. 
2017 - mest var det bra, bara en smula tungt.

Inga kommentarer: