onsdag, mars 28, 2018

Tåg till Europa

Det här kommer inte att handla om böcker (förr eller senare handlar allt om böcker /red.), utan om att jag har bokat en tågresa till Berlin för 6 personer i juni! Och även om det inte var gratis, så var det inte heller särskilt dyrt: Malmö-Berlin tor för ca 7700!
Det var inte ens svårt tack vare den där resebutiken i Kalmar, som är så himla bra och proffsig och kan boka i tyska system, så att det blir så billigt som möjligt. Jag hoppas att efterfrågan ska öka så mycket så att vi kan få direkttåg från Sverige till Berlin, nu finns det inte ens direkttåg från Köpenhamn till Berlin, utan vi måste åka via Hamburg.
(Jag vet att snälltåget finns, men sommarperioden är 25 juni-12 augusti vilket inte passar oss alls, och eftersom vi inte bor i Skåne passar inte helgresorna heller. Om jag bodde i Skåne däremot skulle jag nog ta snälltåget alla helger som gick.)

Det blir mitt fjärde besök i Berlin och vi kommer inte att göra något nytt, eftersom det är min pappas första utlandsresa (okejrå, han har varit på Åland och i Legoland), så vi ska se om allt en gång till och förmodligen äta på exakt samma ställen, men det ska ändå bli jättekul.

Jag gillar ju verkligen att åka tåg och tycker att det kan vara rätt så spännande att titta ut genom tågfönster i ganska många timmar, men kanske inte alla 9, så gissningsvis hinner jag läsa en del också. Mordet på Orientexpressen t.ex. eller nån Smiley-bok som jag inte har läst.

Vi hittade en kyrkogård sist vi var i Berlin.Inga kommentarer: