tisdag, oktober 23, 2018

Bokmässan 2018

Nu är det ganska prexis tre veckor sedan bokmässan och jag har lyckats ladda över mina telefonbilder. Jag hade med min bärbara dator till Göteborg, i hopp om att blogga på plats, men så blev det ju inte. Första mässkvällen träffade jag A och Villfarelser och gick ut och åt på Taverna Averna med dem istället för att hänga på hotellrummet. Praktiskt med kompisar som också har jobb som med fördel utförs på bokmässan. Andra kvällen var jag ute med bokbloggargänget och vi åt på Pinchos och efteråt gick vi på ett sånt där mytomspunnet bokmässeuteställe, jag komemr inte ihåg vad det heter, men jag hade mycket trevligt och drack Aperol Spritz och spelade Pokemon Go med Feministbibliotekt, Marcus och Eli läser och skriver. Vi tog ner ett gym och snackade Pokemon en lång stund. Bilden togs av bästa Lotta!
"Det ser ut som en kult", säger N.

På själva mässan var det bästa samtalet mellan Ingrid Elam och Ida Jessen. Jag tyckte verkligen om En ny tid och jag gillade också Doktor Bagges Anagram väldigt mycket. Jag ska läsa om dem i "fel" ordning, precis som Ingrid Elam rekommenderade, inte minst för att jag då får avsluta med Lilys historia, den som jag tyckte bäst om. Ida Jessen var fantastisk att lyssna på hon gav engagerade och genomtänkta svar på alla frågor. Jag blev väldigt nyfiken på varför hon pratade så väldigt bra skandinaviska, hon anpassade med många svenska ord, med svenskt uttal. Eftersom Feministbiblioteket skulle intervjua henne efteråt så bad jag henne fråga om språket och det visade sig att hon hade sommarhus på Österlen. Så nu kan jag förutom att spana efter Pernilla August också spana efter Ida Jessen om somrarna.


Det var slut på alla mingel och egentligen gjorde väl inte det särskilt mycket, mitt skrå körde ett eget och sedan gick jag som bokbloggare på LoveReads by Forums bloggmingel med bl.a. Simona Ahrnstedt och Christoffer Holst och drivor av gott fikabröd och såar av champagne. Det var enormt trevligt och jag kom därifrån med 30 dejter på 30 dagar som jag tyvärr inte hann läsa förrän jag lånade ut den. Jag har Simona Ahrnstedt att tacka för mitt nyfunna läsintresse av romance, rekommendationslistan på hennes gamla blogg innehåller många pärlor.

Sedan lyssnade jag på stjärnor som Sara Stridsberg, Suzanne Brøgger, Helena Dahlqvist, Janina Orlov, Ellen Strömberg (som har skrivit den ljuvliga debutromanen Jaga vatten) och allt var bra.
Men det bästa var som vanligt alla bokkompisar jag hängde med och pratade böcker med.

Inga kommentarer: