onsdag, december 12, 2018

Decemberboktips

Och vips var det december. Lite småmörkt, regnruskigt, men rätt OK. Helt OK för att vara ett ovanligt jävla år med sjukdomsdiagnoser, värmebölja, dödsfall och mycket tonårsångest. Vi gjorde julfudgen redan i november eftersom jag var bortrest första advent och det gjorde en del för allas humör tror jag, kontinuitet och choklad. Världen kanske går under, men under tiden kan vi trösta oss med ritualer. Ja, roligare än så blir det inte.
Men, jag har ett fantastiskt (jul)boktips!
Jag tvingar emellanåt mina barn att läsa klassiker och de går med på det, för jag mutar dem också med en massa kakor. Oftast får de dock läsa precis vad de själva vill. När N och jag reste bort härommånaden, pga att han är en extremt skötsam pojk som tar alldeles för lite plats, så valde han denna här som reselektyr.
Under hela helgen ville han sedan inte släppa den och varje gång jag tvingade iväg honom för att vi skulle äta, längtade han tillbaka till boken. Han läste högt för mig när jag lät honom (jag är inte lika förtjust i grekiska sagor som han är). Som en fin avslutning på vår semester så introducerade jag honom till den bästa läsningen av dem alla: restaurangläsningen. Det går alltså ut på att man är en eller två personer som går ut tillsammans för att äta, men istället för att prata har man med sig varsin bok som man läser. Han läste ut den på vägen hem.

Inga kommentarer: