tisdag, juni 07, 2022

Läsningen halvvägs genom året

Nu när Goodreads (Eva-L) och instagram finns (@hemlockandivy) så blir det inte många bokinlägg här, tänk om det gick att koppla ihop dem med blogger ...

Hittills i år har jag läst 42 böcker och det är en salig blandning:

en omläsning av Sommerfugledalen av Inger Christensen, jag vet att den handlar om död, men jag känner ändå hopp, för jag tror att den mest handlar om människans död, men att jorden finns kvar och nytt liv kommer. Andra danska diktsamlinga: YAHYA HASSAN 2, en födelsedagspresent av Edvin och Syv lag, Julie Sten-Knudsens senaste diktsamling

little scratch av Rebecca Watson var småjobbig att läsa, eftersom den är skriven i nån slags dubbel stream-of-consciousness, men jag gav den tid och blev belönad med en rätt så skavig historia, i en väldigt intressant form.

Det syns i Goodreads-listan att jag inledde året i Skåne, där finns det mesta av mina gamla fantasyböcker. Jag läste The Crystal Singer av Anne McCaffrey och så läste jag om hela Vampire Academy-serien, eftersom jag behövde något lättläst och underhållande medan svärmor låg på sjukhus och Johan åkte fram och tillbaka mellan sjukhuset och Borrby.

Jag läste den första vampyrromanen, The Vampyre av Polidori, samtidigt som jag lyssnade på In Our Time om samma bok. Jag lyssnade också på In Our Time om Antigone och läste pjäsen parallellt. Jag insåg att jag nog inte läst någon hel klassisk, grekisk pjäs, så det tänkte jag göra framgent.


Jahopp, det var en liten del av det jag läst hittills i år. Sommaren, särskilt juli, brukar ju vara min sämsta läsperiod, men jag hoppas att det inte blir fallet i år och att jag kan sitta i mitt växthus, alternativt ligga i hammocken, alternativt sitta på altanen i hängstolen och läsa hela långa sommaren. Jag har nån idé om att läsa gammal skräck, Bram Stoker och Edgar Allan Poe och också avsluta Krig och fred, som jag läste två delar av för ett gäng somrar sen. Men sen slutar det väl ändå med att jag ligger och läser David Eddings på nätterna.

Inga kommentarer: