måndag, juli 04, 2005

Roskilde light

J fick 2 Roskilde-biljetter + barnpassning i födelsedagspresent. Tyvärr var barnpassningen något begränsad så vi blev bara där i 1 dygn. Eftersom vi kom sist så fick vi tälta längst bort, något som visade sig vara underbart, särskilt efter att vi gått igenom alla andra läger som var alldeles dammiga och stank av pojkkiss. Vårt läger hade tema silence vilket underlättade när vi skulle sova på natten. Vi bestämde oss direkt för att bo där även nästa år (om vi kan tjäna ihop till biljetterna). J satte upp tältet (han har ju varit scout, vilket är bra på så många sätt, han klagar aldrig bara biter ihop och jobbar vidare, han kan göra upp eld och sätta upp tält och säkert en massa andra bra saker som jag inte har upptäckt ännu) och jag stålsatte mig inför första toabesöket (som gick bra; de hade nån slags alkoholgel som man kunde desinficera med). Sedan gick vi till festivalområdet och köpte nachos och supergoda mango- och jordgubbssmoothies och lyssnade på The Be Good Tanyas. Sedan gick vi för att lyssna på Sunn O))), (på vägen köpte jag nyplockade sockerärtor) men gick ganska snabbt eftersom vi inte hunnit köpa öronproppar. De spelade, som utlovat, väldigt långsamt och hade kåpor på sig. Röda och vita. Mina synintryck är inte helt pålitliga för jag tog inte med glasögonen. Istället gick vi och köpte mer mat, kebab och fish n' chips. Nånstans här börjar vi dricka öl också. Klockan sex spelade Håkan Hellström så där var vi förstås (efter en snabb titt på Snoop Dogg), J mycket motvillig så vi gick efter 5-6 låtar. Men han spelar väl jämt i Stockholm så jag gör ett nytt försök snart. Istället gick vi och drack mer öl och lyssnade på Audioslave en stund. Efter det gick vi och sov för att orka med Ozzie. Black Sabbath var superkul. The Prince of Darkness kunde inte sluta le för att det var så häftigt att spela hårdrock för tusentals personer som hoppade och skrek antar jag, och flera gånger sa han (2 iaf) God bless you all. Inte så dark mao. Roligt var det iaf.
Dag 2 såg vi Angu och Toumani Diabaté. Åt en massa mera bl.a brunch med ägg, bacon, amerikanska pannkakor med lönnsirap, korv och te. Vi drack också mer smoothies (kiwi den här gången) och åt varsin belgisk våffla med mjukglass. Klockan 2 verkade det bli regn så vi gick oh packade ihop tältet (J) och gick den långa vägen tillbaka till bilen och for till köpcentret fields och köpte en massa öl, vin och röda korvar och apelsin/morotsmarmelad och isglassar till barnen (såna man fryser in själv, de är perfekta inga skumma tillsatser bara frukt och vatten och askorbinsyra, vi måste tillbaka snart för jag köpte bara tjugo och vissa dagar äter 4-åringen 4 glassar). Sen åkte vi hem och duschade bort all solkräm/dammbeläggning. Vi vill åka nästa år igen, är det nån som vill följa med?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Roskilde, jag hänger med! Haha

crrly sa...

Det där lät ju faktiskt _mysigt_! Hmm, första gången jag har tänkt ordet mysigt och Roskilde i samma mening... Försök övertala dear P, du! :)

Fields är såååå läckert! Love that place! Och nära oss ju! Ni måste måste måste komma o hälsa på oss snart!!!! PUSS.