tisdag, augusti 23, 2005

Hypergrafi

Kulturdelen i DN verkar fast beslutna att visa på att det är nåt fel på folk som bloggar. Och i mitt fall stämmer dagens analys:
"Lidande triggar, via sin a emotionella egenskaper, det limbiska systemet, och aktiviteten i tinningloben, och ökar därmed begäret att skriva och kommunicera". Det citatet är taget från Alice Weaver Flahertys bok "The Midnight Disease" och även om hennes trigger att skriva är mardrömsstoff så verkar anledningen vara densamma - hypergrafi.
Nu är ju mitt problem överståndet och anledningen till att jag fortsätter skriva är väl att jag som sann 70-talist inte kan få nog av mig, mig, mig.

3 kommentarer:

crrly sa...

Ja men det är väl så självklart. Mår man superbra så har man väl annat för sig än att bli självanalyserande och navelskådande liksom.

Vi på Kantarellen sa...

Jag kan INTE få NOG av mig! =) Fast jag är femtiotalist.

Och...jag mår faktiskt ganska bra. Är jag den "felande länken"?

Eva-L sa...

crrly:
nej, men alla som skriver kan ju inte göra det för att må dåligt. en del skriver ju för att de mår dåligt om de inte får skriva (morfar Nisse är ju ett exempel i den kategorin)
mamselamsen:
Jag har faktiskt tänkt att det inte stämmer eftersom flera bloggar jag läser skrivs av ganska glada människor - det är mångfalden som lockar mig tror jag. Att hoppa mellan bloggar som ena stunden glatt kvittrar om mode och guld till en som handlar om barn som aldrig kom. Men jag kan inte låta bli att undra hur många femtiotalister som skulle känna sig bekväma med att blogga? Och är du inte en sån som skriver för att de inte kan låta bli?