tisdag, augusti 09, 2005

Kärlek sucks

ibland och ibland väldigt mycket. Jag har gjort en del korkade val och en del korkade saker för kärleks skull men mest grejer som man såhär 15-20 år efteråt bara skrattar åt eller åtminstone ler lite medlidsamt åt sitt 20-åriga melodramatiska jag för. Eller rentav är glad och tacksam för eftersom andra saker som ett resultat blivit så mycket bättre.
Men det värsta är när man inte får välja själv. Det smärtsammaste love stuffet jag har råkat ut för var att bli lämnad mot min vilja; visserligen i ett förhållande som var rätt dömt från början, vi visste att vi inte skulle vara tillsammans resten av livet, utan tvekan, men när han ringde från Norrland, där han bodde, till Uppsala, där jag bodde, och ditchade mig så ville jag ändå inte. Trots att han 1 vecka senare ringde och meddelade att han gått tillbaka till sin gamla flickvän. Jag tyckte det var rätt korkat gjort oavsett min känslor och efter en lång diskussion om varför det var så fel, helt objektivt, insåg jag att vi inte kunde fortsätta ha någon kontakt. Och det var mitt beslut: inte helt enkelt att fatta, men i slutändan rätt beslut. Men jag minns fortfarande hur det kändes i magen, hela hela tiden, och hur jag kedjerökte mig igenom november det året. Och december. Och januari, februari och mars året efter. Jag kunde både nu och då uppskatta att där fanns ganska stora mått melodrama förstås (vilket jag gillar att ha i mitt liv), men minnet av den där iskalla hjärnstoppande känslan finns kvar. En känsla av det här är på riktigt och det är inte jag som bestämmer. Jag vill inte att någon ska uppleva det. Särskilt inte nån jag känner. Ibland känns det extra tråkigt att jag inte är Buffy.

6 kommentarer:

crrly sa...

Jag tyckte/tycker så himla mycket om den där melodramatiska Eva. Minns du Jakob Hellmans texter? :) KRAM.

Eva-L sa...

Jag gillar också melodrama-Eva rätt mycket. Det var ju t.ex hon som började blogga :)
Jakob Hellman och den där bussresan hem från Paris när vi drack passionfruktslikör och sprite (?) och blängde på Fredrik I (och tog kort i smyg på honom?)Jag har aldrig berättat slutet på den historien va?

crrly sa...

eva: Var du vaken då???!!! Hjälp. Jag har inte mycket minnen från den resan, måste jag tillstå, alltså själva den bussresan n.b. (nu fick jag in lite latin mä!!!!), men jag var helt säker på att det bara var jag och P... Hm.

Nää, jag tror inte att du har berättat nåt slut...? På historien om bussresan eller skolresan eller Fredrik I? (Som nån j-a kung!)

crrly sa...

Förresten: Jag lyssnar fortfarande på Hellman ibland och kan aldrig låta bli att tänka på när du ringde mig och (över-)analyserade texterna... Ljuva minnen. :) Jakob Hellman = eva, liksom.

crrly sa...

Du måste berätta slutet på vad-du-nu-menar.

Förresten vet jag inte vad dicha betyder. *crrkad*

crrly sa...

Uh, ditcha. Fan, jag ska aldrig mera klaga på dina stavningar.