lördag, augusti 13, 2005

Laga mat

Nu har jag lagat maten. Det var inte helt lätt; mitt tålamod efter 7 veckors dygnet-rumt-umgänge med hela familjen är nästan obefintligt. Jag fokuserar på att hålla mig lugn med familjen vilket innebär att en massa annat blir lidande. Först kokte (hur är det här crrly, är kokte OK?) jag spaghettin för länge, vilket inte gör så mycket eftersom den ska vara 40 minuter i ugnen också, så den blir ändå förstörd. Steka gul lök, rödlök och vitlök (varför heter det inte gullök, blir uttalet på u annorlunda?) gick alldeles strålande, men jag brände vitsåsen eftersom jag inte orkade diska den tjockbottnade kastrullen. Diska kastrull, ny mjölk, ny mjölblandning, men jag får inte på locket på skakprylen som mjölet och mjölken ligger i och tappar den därför på golvet. Kastar den del jag har kvar i handen i diskhon där den stidsar och kommer tillbaka till arbetsbänken. Hela tiden sprider den mjöl och mjölk omkring sig (jag är dessutom allergisk mot otillagat mjöl så jag bli alltid lite stressad när jag använder det). Ny blandning. Fokuserar enbart på vitsås och då blir det bra till slut. Lägger alltsammans i stor form och in i ugnen. Hela tiden när jag gör detta ropar barnen från balkongen att vi ska komma ut och titta på hur de baltar med vatten. J står bakom mig och hålar sitt examensarbete (man kan ju tycka att om det har fått vänta i 7 år så kanske han inte måste stå och göra plötsliga ljud bakom mig när jag håller i knivar och har varm mat överallt. Men han erbjöd sig att torka upp mjöl/mjölksörjan, bless him). På måndag blir allt som vanligt igen, dagis för barnen, jobb för J och tystnad (och hoppas jag jättemycket jobb!) för mig.

4 kommentarer:

crrly sa...

Kokte?! Du menar Kökk! Hahahaha. Jorå, visst, det funkar, men min personliga preferens är kokade. Fast vem bryr sig...

crrly sa...

Hm, gul lök, ja, det är väl egentligen konstigare med rödlök och vitlök i ett ord? Och vitsås?? Låter som "norrländska" (vad det nu är...) -- "djuptallrikar".

crrly sa...

Vilka jävla konstiga inlägg jag skriver. Jag menar inte att jag undrar vad djuptallrikar är, vilket man skulle kunna tolka det som, utan vad egentligen "norrländska" skulle vara för nån j-a dialekt, liksom. Svealändska? Götaländska? :p

Eva-L sa...

J sa häromdan att han bara gör svaga verböjningar numera - helt i barnens stil. Norrland är väl det som börjar strax ovanför Uppsala (antagligen Stockholm för dig):)