måndag, augusti 15, 2005

Våran middag

Idag äter vi ugnstekt kyckling (steks med klyftad schalottenlök och paprika) med bulgur och ajvar relish-sås (ajvar+ creme fraiche). Till det morotsstavar med avocadosås (avocado, gräddfil, vitlök, salt och peppar) (fast jag äter upp det nu innan maten är klar). Märks det att jag är hungrig? Avocadosåsen som introducerades av Anna på vår vår sommarfest äter vi numera till allt. Grönsaker, förstås, tacos, rökt fisk, grillat kött. Den kommer troligen vara det vanligaste tillbehöret till mina pastasallade under hösten (när jag gillar nåt äter jag det ofta. J tröttnade på pastasallad redan när vi bodde i studentlägenhet på Munkgatan ca 1997. Jag äter det bara 1 g/vecka i snitt numera.)

5 kommentarer:

crrly sa...

Avokadosåsen låter typ som guacamole?

Pastasallad är suveränt!! Och att man kan ha i precis vad som helst... :) Bulgur är också himla bra. (På jobbet ville Words "rättstavningsprogram" ändra bulgur till bulgar när jag läste ett recept på bulgursallad. Det stod typ att det var "ett bra alternativ till ris men bulgur har mer smak" eller nåt sånt. Hur fan smakar en bulgar?! :p )

crrly sa...

Förresten heter det väl ugnsstekt. Men sen ska korrläsaren hålla käften, för korrläsaren herself korrläser för fan aldrig sina egna alster... :p

Eva-L sa...

Ja, just såna saker stavar jag faktiskt sällan fel på. Jag önskar ändå att jag kunde anställa dig, jag skulle så gärna ha min egen korrläsare...

Eva-L sa...

Avocadosåsen är inte guacamole - det ska vara mycket gräddfil i (poängterar Anna) och rätt lite vitlök.

crrly sa...

Jag anställs gärna! :)

Förresten vet du väl att du kan mejla bråttomsaker till mig om det är kris nån gång, slänger gärna ett extra öga på det.