söndag, september 11, 2005
Lyx
Igår var vi på Lux jag och J. Det var precis så bra som vi trodde, fast lite bättre. (Vi är ju ändå rätt bortskämda med bra matställen i Skåne). Innan vi gick sa jag till världens bästa svägerska att jag aldrig skulle beställa potatis- och purjosoppa även om det var en restaurang med Gyllene drake. Nu gick det inte att plocka bort Granny Smith-äpplena från laxrätten så det blev ändå potatis- och purjosoppa. Eller inte...Potatisen låg i botten och var en krämig puré av mandelpotatis. Ovanpå den låg ett runt gelétäcke med purjosmak. Ovanpå det sen låg en liten hög minipotatischips och lite forellrom. Bredvid serverades soppan som man hällde över lite i taget. Den bestod av grädde, scharlottenlök och nån form av sprit. Divine. J åt hummer med jättegod syltad fänkål. Till huvudrätt åt jag hälleflundra eftersom det då gavs möjlighet att smaka 1 belonostron och skarpsill - nya upplevelser för mig. J körde beprövat koncept och valde ankan. Med apelsin och choklad. Godast hittills. Ever. (Även om torsk/spickeskinka-tartaren på Karlaby Kro ligger väldigt nära). Efteråt blev det ost med en liten vinmeny som var lovely.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar