söndag, oktober 09, 2005

Gårdagen

blev precis som jag tänkt. Vi gick till NK och köpte praliner: kardemumma, kaffe, hallon, passionsfrukt, mint nån spevcial som hette Diamant och var en VM-pralin (fotbolls-VM är min gissning), den var himmelsk god, några bitar med namngiven kakao J är väldigt förtjust i riktigt mörk, smakrik choklad (helst med konjak till), och en tropik som lät äcklig men som var god. Och förstås syltad ingefära. Sedan gick vi till Hötorgshallen och köpte chipotle och tittade på allt som fanns (äckligast - lammtunga, godast - små munsbitar med lax och majonnäs) och sen åt vi kebab på Sveriges första kebabställe. För att grunda inför chokladen. Sen gick vi och köpte biobiljetter och eftersom Grand ligger så långt (!) från Hötorget orkade vi inte gå tillbaka utan tog en sväng in på en möbelbutik som jag inte minns vad den hette, men där hittade vi i alla fall en helt perfekt matta till vardagsrummet 20 olika färger och den kunde bara måttbeställas (vi har mätt nu och det blev bara dryga 6 kvadratmeter så vi kommer antagligen att köpa den, frågan är bara i vilken färg), vilket passade bra eftersom vi ville ha en med perfekta mått. Sen var det dags för bio Kalle och chokladfabriken. Tim Burton är lovely och filmen var perfekt. Efter filmen gick vi till Västermalmsgallerian via Hötorget (billiga gladioler), i ett försök att gå bort chokladillamåendet (det blev ca 2 bitar var för mycket). Där köpte jag chaité och rooibosté och sen tåg vi t-banan till Alvik och sen tvärbanan hem.
Hela tiden där på stan gick vi runt med värsta London-känslan och då insåg vi att vi inte gått på stan, tillsammans, bara vi två, planlöst sedan vi bodde i London, (just kidding). Det är snart 5 år sedan.

4 kommentarer:

Maria sa...

Låter ljuvligt men var Kalle och chokladfabriken, frivilligt utan barn? Har barnvakt o weekend i Sthlm inbokat med min man om några veckor. Vi bor 45 km från city men tar två nätter på hotel och hoppas på att få skrota runt just som du beskriver. I alla fall jag, min erkänt oromantiska äkta hälft undra vad f-n vi ska göra all den där tiden... Det visar sig väl.

Maria sa...

Menar att vi till vardags bor 45 km från city men nu tänkte bo på hotel i stan. Eftersom vi bor på landet känns ju inte herrgårdsweekend så där jättelockande.

Eva-L sa...

But of course! Jag älskar Tim Burton. Och Roald Dahl med. Vår nu 4-årings favorit- och tröstfilm när han var 2 var Nightmare before Christmas!
Choklad och bio är perfekt. Särskilt mitt på dan när det är lite folk i biosalongen. Mina svärföräldrar bor ofta en helg på hotell i Stockholm och de brukar går till Ice bar och dricka drinkar, eller Gondolen, bara åk upp och gå till baren och beställ Csomopolitan mm, gott. Ja det var mina stockholmstips!

Maria sa...

Eftersom mina barn är lite större, 6 och 8, skulle de bli lite ledsna om vi såg "chokladfabriken" utan dem :-)
Hemmabionörden jag är gift med blir ju heller aldrig riktigt nöjd med vare sig ljud- eller bildkvalitet på offentliga inrättningar. Så det blir mindre gnäll och kink om jag bara tar med barnen!
Med mannen ska jag fokusera på dina övriga tips!