torsdag, oktober 06, 2005

Idag

Hittills idag har jag: kokat en omgång vita bönor, påbörjat kokningen av en omgång black eye-bönor (kan ju tycka att det borde finnas ett bättre namn på svenska, orkar inte leta), bakat ett havregryns- och rågsiktsbröd (jag hade glömt hur kletig en rågsiktsdeg blir, det måste vara minst 5 år sen jag bakade sånt bröd sist, nuförtiden gör jag bara frallor), träningscyklat lite, tvättat håret och dammsugit lite i köket (det blev rätt mycket degsmulor på golvet av nån anledning), jag har provsmakat brödet som var gott (jag är så fruktansvärt bra på att baka, det bara är så helt enkelt, så därför låter jag oftast bli för annars skulle jag äta jämt), särskilt med Boursin-ost på, börjat fixa lunch (bulgursallad, förstås, jag förköpte mig på skor förra veckan så det blir inga sushi-luncher för mig förrän i januari), samt fyllt diskmaskinen. Så nu har jag 4-5 timmar kvar till dagens pensum. Det kommer ju inte att gå.

2 kommentarer:

sarah sa...

hej! Jag laste i ditt arkiv lite, bla din langa lista & jag ville bara beratta att man KAN ata applen trots allergi - min allergilakare berattade hur man gor (det funkar om du har klia-i-munnen-allergi): man skalar applet, skar i skivor, och zappar i micron i typ 30 sek - skivorna ska bli genomhettade men behover inte bli kokade. Det amnet i applen (och annan frukt med, tex paron, persikor) som framkallar allergi dor da det blir varmt. Hitta ratt tid i micron, lat sen appelskivorna svalna. De ar fortfarande crispy & hur goda som helst - forsta gangen jag kunde ata apple pa fem ar var jag som ett barn pa julafton. Det ar inte samma sak som att ta en tugga av ett apple men att fa ata apple ar anda suverant!!

Eva-L sa...

Tack! Det ska jag absolut testa. Vi har betapred hemma så även om jag reagerar så borde jag överleva:)