onsdag, oktober 05, 2005

Middagsmat

Den här veckan har vi ätit korv stroganoff och majssoppa. Stroganoff på falukorv eftersom jag plötsligt tycker att grillkorv smakar lever - mina smaklökar håller tydligen fortfarande på att hämta sig sedan jag slutade röka för snart 5 år sen. Majssoppan var jättegod, särskilt med tabasco. Idag blir det potatismos och fiskpinnar med bönsallad. Men det godaste åt vi i helgen: morotssoppa på morotsjuice, kokosmjölk, 1 buljongtärning, hackad färsk ingefära, hackade färska pepparfrukter (vanliga röda), hackad vitlök, lite pressad lime och hackad färsk koriander. Jag gillade inte färsk koriander tidigare men till den här soppan var det underbart gott. Typiskt, en ny favoriträtt som jag måste börja laga varje vecka...(Efter 8 år har jag äntligen slutat med pastasallad i tid och otid och gått över till bulgursallad istället!)
Till morotssoppan kan man ha kycklingspett och baconbitar eller bara bröd och färskost. Och det är jättegott att dricka rödvin till.
Imorgon ska vi äta chili (och sen ska jag till Judit och Bertil), på fredag nån avancerad bbq-gratäng som J hittat recept på, på lördag choklad (och fisk, och lasagne till barnvakterna) och på söndag köttbullar och kanelbullar. Nån som vill komma och fika?

1 kommentar:

crrly sa...

Morots- och koriandersoppa är såå gott!!! :)