måndag, november 14, 2005

Jag har glasögon

Plötsligt kan jag inte jobba/läsa en dag utan hemsk huvudvärk. Jag måste ha glasögon på mig hela tiden. Tur att det är så snyggt. Hela mina tonår ville jag ha glasögon; jag gick till och med och testade synen för att se om de kunde upptäcka nåt litet fel, men inte då. Inte förrän när jag skrev C-uppsats på alltför kort tid, då plötsligt blev jag närsynt eller långsynt eller vad det nu är. Jag fick iaf ett par underbara svarta Moshino-glasögon av J (väldigt 90-tal, jag vet men det var exakt 9,5 år sen). Nu vill jag ha ett par med tunn metallkant, gärna guld, men tillsammans med mitt hår skulle det bli alltför mycket tidigt 1900-tal, hm, det kanske inte vore så dumt, förresten?

2 kommentarer:

crrly sa...

Jag fick glasögon så sent som i vintras! Efter att ha känt att jag ser dåligt ända sen jag var liten: dåligt mörkerseende, ser uselt på långt håll, det var livsfarligt att övningsköra i skymning och mörker, etc, etc. På högstadiet fick jag utlåtandet "perfekt syn!" men jag kände ju att det inte stämde. Försökte häromåret så jag blev blå att få optikerna att sälja glasögon till mig, men inte. (Jag utbrast till slut: Du är en dålig försäljare!! Jag VILL ju ha glasögon!!")

Så äntligen i vintras var det en optiker som lyckades hitta mitt medfödda (!!!!) synfel, hurra. Och sen dess slipper jag trakassera dataavd flera ggr i timmen för att min skärm är suddig... :)

crrly sa...

Så ser jag så hemskt intellektuell ut också, man kan lura vem som helst...! ;)