måndag, november 21, 2005

VAB

Idag har Edvin fortfarande ögoninflammation. När jag söker på ögoninflammation på Netdoktor får jag upp en lista över sjukdomar med ögoninflammation som symtom bland dem fågelinfluensa. Bra, då vet jag. Fast den här gången är det hans vanliga förkylningsögoninflammation. Som jag försöker häva med kamomillté, för antibiotika känns inte som en bra lösning (förutom vid halsfluss förstås, då fårman tillgripa alla medel som finns för det är det värsta, men små barn får oftast inte halsfluss har jag för mig). Såhär står det hos netdoktor om Edvins ögon:

Infektiös ögoninflammation:
Den bakteriella inflammationen är akut. Tårvätskan, som är riklig, kan bli mer eller mindre varig. Inflammationen börjar ofta i ett öga för att sedan drabba även det andra. Sjukdomen går i de flesta fall över av sig själv. Någon gång kan man behöva ge antibiotiska ögondroppar eller ögonsalva.


och då undrar jag: vad menas med akut i det här sammanhanget? Jag hinner inte forska i frågan eftersom jag måste översätta några texter om marknadsföring och lönesättning (hur kan ett företag med tusentals anställda, samt en HR-avdelning lägga ut en text på 200 ord om lönesättning externt?) Och imorgon ska jag granska en översättning av Loony Tunes. Och nästa dag ska jag granska ett dataföretags webbplats i 5 timmar. Jag har ett ganska varierande arbete.

Inga kommentarer: