onsdag, december 21, 2005

Effing Barclays

Jag har ett bankkonto i England för när jag väl hade fått ett ville jag inte göra mig av med det, de är rätt svåra att få nämligen (och det hade ju tex varit jättebra att ha om jag hade tagit det där jobbet i Cambridge...). Nu är det bra för en del brittiska översättningsföretag ger inte uppdrag till frilansare som inte har brittiska bankkonton eftersom de vill slippa utländska bankavgifter. Så för nån vecka sen fick jag ca 300 pund inbetalt på mitt konto, vad jag vet. Jag har försökt adressändra i 2 år men inte kommit nånvart, nu när jag var i Brighton gick jag in på ett Barclays-kontor och fyllde i en adressändringslapp (men såg tyvärr aldrig att nån faktiskt ändrade adressen). När man bor utomlansds får man bara 4 kontoutdrag om året så för att jag ska kunna kolla hur mycket pengar jag har behöver jag kunna logga in på deras sajt. Men det går inte eftersom jag inte har någon brittisk postkod. Så jag ringde; och för att de ska få lov att lämna ut kontouppgifter måste man svara på några säkerhetsfrågor. Först vad man heter, sedan när man är född och så en kontrollfråga (som ju är hemlig, så jag kan ju inte lägga ut den här, men det är i stil med vad hette din första hund). Jag svarade fel på någon av dessa, oklart vilken (ska dubbelkolla alla svaren med J senare, jag kanske inte allas fyller i april), jag tycker ju jag svarade rätt, men hon blev iaf tvungen att avbryta och nu måste jag gå till närmsta Barclays-kontor och visa upp two pieces of identification. Passport and driving license är OK tydligen. Jag har ju inget körkort och svenska id-kort lär ju knappast godkännas och då kan man ta med sig en utility bill utställd i ens namn. Så nu måste jag försöka ändra mottagarnamnet på några räkningar. Jag som älskar att vara oansvarig för alla räkningar, jag betalar bara dagisavgifter och böcker jag beställt. Och vad värre (?) är närmsta Barclayskontor ligger i Tyskland så det kommer ju inte på fråga så jag måste alltså tillbaka till England asap eller hoppas att Barclays i Brighton ändrat min adress så att jag får ett kontoutdrag i mitten av januari så att jag kan redovisa mina inkomster. Eller är det här mitt samvetes sätt att säga - go on shop up all the money they'll never know? Samtidigt kan jag ju inte vara särskilt upprörd, jag vill ha anledningar att åka till England hela tiden. Så jag ska jobba lite med min reklamkampanj nu (det är för ett hudvårdsmärke så jag måste skriva formula hela tiden och det är inte ens ett ord!), så att jag får in lite mer stålars.

7 kommentarer:

crrly sa...

Shit.


Tycker om att läsa när du skriver mycket.


För ett tag sen läste jag för första gången "formel" istället för "formula" i nån hudvårdsgrejstext på svenska. Det var inte du alltså?! :)

Eva-L sa...

Nej, och normalt skulle jag förstås skriva formel överallt, men jag kommer att få tillbaka den här texten efter validering så då kommer jag bara få ändra tillbaka alla formler. Men jag kan åtminstone kommentera det när jag levererar. Det värsta är att formula i de här texterna iaf inte är en översättning av formula utan en omskrivning av formulated.

crrly sa...

Uh...

Det var förresten på en Colgatetub som det stod formel...

crrly sa...

TACK för julkortet! KRAM och god jul!

crrly sa...

Förresten vore det himla kul att få se er i kyrkan i morgon kväll! :)

Eva-L sa...

Vadå kyrkan???

crrly sa...

Äsch, jag är vimsig. För ni firade också julen hos svärföräldrarna va? Vareviga år väntar jag förgäves på att få se er i den lilla kyrkan nära dina föräldrar på midnattsmässan...

:)

Jag ska mejla dig... snart. Har inte mejladressen här på jobbet bara.