tisdag, december 05, 2006

Soft tisdag

De senaste dagarna har jag inte haft så mycket att göra. Flera småjobb, med deadline samma dag. Lugnt och skönt. Jag har hunnit svara på jobbmail och städa skrivbordet, både det fysiska och det virtuella. Jag har inte tänkt "nu får jag aldrig mer fler uppdrag" sådär som jag brukar göra för jag orkade inte den här gången. Så istället satt jag och funderad på excel-ark (ja, jag har ju inte semester). Och då ringde en kund med ett jobb som räcker fram till jul. Så nu behöver jag inte ens börja fundera över om vi egentligen har råd med en tvättmaskin. Tänk ibland ordnar sig allt utan att jag tänker på det en massa först. Så skönt. Det är nog för att det är jul. Bäst att baka mer pepparkakor.

4 kommentarer:

......... sa...

å vad jag önskar att jag kunde byta jobb med dig!!!!!!!

fast kunderna skulle väl inte bli så glada....

det är klart att du får mer uppdrag, hela tiden, du är säkert jätteduktig!

Eva-L sa...

En gång hade jag en kursare som översatte sånt material du jobbar med. Ja, inte Boken (men en annan vän har faktiskt översatt den också). Läste du inte grekiska för Henry dessutom? Eller var det bara italienska? Alltså vilka språkgenier vi är när vi slår ihop oss. Grät du nånsin över latinöversättningarna?

......... sa...

jodå grekiska har jag läst för en annan man om du minns honom.

sen har jag läst grekiska på universitetet ända upp till d-nivå, men jag känner ändå att just grekiska från den tidsepoken erbjuder ganska begränsade jobbtillfällen. Och Boken kan ju inte översättas hur många gånger som helst. Iaf svårt att hitta finansiering för det.

Nä, kanske skulle börja frilansa inom mitt eget område, eller översätta egna skrifter till...ja...grekiska kanske????? men engelska vore roligast för då fick jag ev. åka till England igen....

Jag grät blod över latinet!

Eva-L sa...

Åh, jag hade glömt att han hade grekiskan. Han undervisar i nåt religionsbesläktat i Lkpg numera vet jag. (Jag gillade ju honom, men det var jag ju rätt ensam om i vår årskull...)