söndag, februari 01, 2009

UTMANAD

10 Första

Första bästa kompis – Maria E Lisabeth Fransson, så presenterade hon sig första gången vi träffades på Hyvingevägen i det nybyggda likadana hus-området Solsätter vi flyttade till när jag var 3 år. Vi var bästisar tills jag flyttade därifrån 6 år senare.

Första bil – Den vita eller röda baggen som började brinna vid rödljusen på Storgatan när jag var bara några månader gammal, men det var bara för mamma att lyfta ut liften med mig ur baksätet för jag var inte fastspänd och inte liften heller, och sätta sig i säkerhet. Jag har fortfarande inte haft nån egen första bil, men så har jag ju bara haft körkort i drygt 1 år

Första kärlek – Johan Fernstedt. Han bodde på Solsätters gård och var ett år yngre än mig och jag talade om för alla att vi skulle gifta oss när vi blev stora. Så blev det inte men jag hittade en annan Johan att gifta mig med.

Första husdjur – Sippan och Sassa. Strax innan jag föddes fick mammas tax Sippan valpar och en av dem behöll hon och det var Sassa.

Första semester - Bilresa till Legoland med mamma, pappa, syster, moster, morbror och kusinerna Jenny och Daniel. Vi åkte i en Volvo kombi och vi barn satt längst bak.

Första jobb – Sommarjobb på Medevi lanthandel, 1987. Första riktiga jobbet på Alpha Communications som inhouse translator, 2000.

Första köpta skiva – Som jag köpte själv, Mike Oldfield, Discovery, men innan dess köpte mamma Michael Jackson, Off the Wall till mig.

Första piercing – Öronen i trean. Jag gick med min kusin Malin och min moster Lena, Malin valde guldhjärtan och jag valde blå stenar.

Första konsert – Michael Jackson på Eriksberg 1988. Fast innan dess gick jag på ett tjugotal klassiska konserter med morfar på Folkets Hus, men jag minns inte vilken som var den första. Kanske den när Jorunn Svensk sjönk ur Trollflöjten. Inte den med Staffan Scheja i alla fall. Kanske den med Hans Leygraf. Den med Leningrads sinfonietta var den bästa, men den var senare.

8 senaste

Senaste alkoholdrycken – Två glas vitt vin, Zonnebloem, igår kväll.

Senaste bilfärd – Vi var i Kungens kurva igår.

Senaste filmen du såg – Be kind rewind här hemma, på bio var det nog Twilight.

Senast ringda telefonsamtal – Till min syster i förrgår för att prata om spruckna tand.

Senaste bubbelbadet – Vad jag kan minnas har jag inte badat bubbelbad sedan jag var på Antigua 1999. Det är inte nåt jag gillar. Bubbelbad alltså, Karibien älskar jag.

Senast spelade CD-skiva – Antingen Lily Allen, Alright, Still eller Eddi Reader, Angels and Electricity.

Senaste gången du grät – Minns inte. Jag grät på riktigt (inte tv- eller bokframkallat) senast när James Rigney Jr (Robert Jordan) dog 2007

Senaste måltiden – En massa rostat börd med apelsinmarmelad och lemon curd + gott te.

6 har du någonsin

Dejtat en av dina bästa kompisar - Nej.

Blivit arresterad - Nej.

Blivit kär vid första ögonkastet - Ja.

Fastnat med blicken i någons urringning – Oh, ja.

Sagt att du älskar någon utan att mena det - Nej.

Busringt till någon - Ja.

7 saker du har på dig

1. Glasögon
2. Randig tröja
3. Lila plyschbyxor
4. Vita trosor
5. Orangea strumpor
6. Förlovningsring
7. Vigselring

6 saker du har gjort idag
1. Läst lite i sängen innan jag klev upp
2. Gjort te
3. Ätit frukost
4. Suttit i soffan och pratat med pappa och Johan
5. Vinkat av mina föräldrar
6. Pysslat med Sandy

5 favoritsaker utan rangordning

1. Min bokhylla med innehåll
2. Min dator
3. Engelskt te
4. Min röda örhängen
5. Min soffa

4 personer du kan berätta allt för

Johan.
V.
Och om jag var tvungen skulle jag kunna berätta allt för mina föräldrar också.

3 val

Blått eller rött? Blått
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

2 saker att göra innan du dör

1. Åka till Japan
2. Bo i London

1 sak du ångrar

Att jag inte pluggade flera år i England.

4 personer du vill ska göra samma blogginlägg

Crrly
Evova
Fru A
Fröken L
(Jag skulle ju kunna skriva Johan Ljung här, men det känns gjort.)
Och V. fast inte i blogg dåra.

4 kommentarer:

Hank sa...

Michael Jackson -88. Nu blir jag avundsjuk igen. Såsom jag så ofta blir. Vi såg honom på Stadion många år senare och det var skit. Men 88 var riktigt bra vad jag hört. En stor artist som inte längre är lika stor.

Nu till det egentliga skälet till denna kommentar: Ett trasigt grafikkort, eller vad det nu var för ursäkt, är inte skäl att inte anta utmaningen. Johan, vi väntar fortfarande...

Evova sa...

ar det de roda orhangena som ar forsvunna? paminn mig nar du kommer sa ska jag leta fram mina sa far du dem, snarlika men forstas inte ALLS lika fina.

Anonym sa...

Har mejlat mina svar. Att vi lärde känna varandra så pass sent i livet (nåja)framstår mer och mer som ett mysterium.Du var ju uppenbarligen där vid min sida mest hela tiden. Hans Leygraf på Folkets hus, vem minns inte det? Var du på Håkan Hagegård?/Kram, V.

crrly sa...

Oj. Hittade just detta. Får anta utmaningen, såklart! (Och den jag fick via mejl också... snart... ;-)

Va?!! Har du bott på Solsätter!! Hade jag ingen aaaaning om. *funderar* Fernstedt gick ju inte på mitt låg- eller mellanstadium, vad jag kommer ihåg, så hade du bott kvar hade vi väl inte kommit i samma klass tidigare än vi gjorde, men hur kul hade inte DET varit??

Vem är Sandy?