måndag, mars 30, 2009

En vanlig måndag

Hämtade N på skolan. Han berättade att han hade missat halva gympan eftersom han hade "somnat i en blå låda med hål i". En sån där blå låda för sand, fast den här var tom. Sen sa han att det inte stämde, när jag började prata om anmälningar. Nu ska vi ägna kvällen åt att ta reda på vad som hände. Jag hoppas förstås att han hittade på det, men skulle inte bli förvånad om det var sant.

Uppdatering:
Det var inte riktigt sant, han hade bara gömt sig. Men försent kom han. Och när hans fröken ropade efter honom så hörde han inte det. Och för all del, vi kan väl diskutera ansvar och vikten av att passa tider. Men efter papperet från skolan igår om att en 20-åring försökt få med sig ett barn från N's skolgård vill jag helst aldrig mer att han ska gå till skolan. Så istället pratade vi om fula gubbar (och kvinnor) som kanske säger att de har Nintendo (Edvin föreslog nämligen att de kanske ändå inte hade några roliga saker så då sa jag att de säger precis vad barn vill höra.) Och hur man ska skrika, springa iväg och hämta en vuxen man känner. Edvin tyckte dessutom att de här människorna kunde gifta sig och skaffa egna barn eller adoptera. Tills vidare får han tro att det handlar om människor som inte kan få barn, men till 7- snart 8-åringen sa jag att de är elaka och gör barn illa. Jag borde kanske säga det till Edvin också, men det blir en så hemsk bekräftelse på allt han misstänker om hur farlig världen är, kanske inte på det sättet han tror utan mycket, mycket värre.

2 kommentarer:

Evova sa...

hoppsan... jag haller med - hoppas pa vild fantasi

Eva-L sa...

Det var en kombination, han hade lekt där, men inte somnat. Men ingen hade hittat honom så jag känne rmig ändå inte helt nöjd.